Carcass quality and tenderness of beef in Czech Fleckvieh bulls after aging.
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26788462%3A_____%2F08%3A%230000109" target="_blank" >RIV/26788462:_____/08:#0000109 - isvavai.cz</a>
Alternative codes found
RIV/62156489:43210/08:00128802
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Kvalita JUT a křehkost masa býků při jeho zrání.
Original language description
Byly zhodnoceny parametry týkající se jatečného těla a křehkosti masa u 46 býků. Průměrný věk při porážce byl 531.91 dní a hmotnost 561.34 kg. Jatečná těla byla zhodnocena metodou SEUROP. Průměrné hodnocení za zmasilost bylo 4.15, za protučnění 2.32. Průměrný netto denní přírůstek byl 592.89 g. Z výsledků vyplývá, že zkoumaná zvířata, která měla vyšší podíl masa 1. třídy, měla i vyšší podíl masa celkem. Nejvyšší podíl maloobchodních částí masa mělo potomstvo po HEL-051. Nejvyšší podíl oddělitelného tukumělo potomstvo HG-220. Nejvyšší pokles střižné síly - křehkost - mělo potomstvo po AMT-028. Největší změny ve křehkosti byly do 14 dní po porážce.
Czech name
Kvalita JUT a křehkost masa býků při jeho zrání.
Czech description
Byly zhodnoceny parametry týkající se jatečného těla a křehkosti masa u 46 býků. Průměrný věk při porážce byl 531.91 dní a hmotnost 561.34 kg. Jatečná těla byla zhodnocena metodou SEUROP. Průměrné hodnocení za zmasilost bylo 4.15, za protučnění 2.32. Průměrný netto denní přírůstek byl 592.89 g. Z výsledků vyplývá, že zkoumaná zvířata, která měla vyšší podíl masa 1. třídy, měla i vyšší podíl masa celkem. Nejvyšší podíl maloobchodních částí masa mělo potomstvo po HEL-051. Nejvyšší podíl oddělitelného tukumělo potomstvo HG-220. Nejvyšší pokles střižné síly - křehkost - mělo potomstvo po AMT-028. Největší změny ve křehkosti byly do 14 dní po porážce.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GI - Farm animal breeding and farm animal pedigree breeding
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/2B06107" target="_blank" >2B06107: Standardisation of evaluation cattle carcass bodies by aparative methods according to SEUROP system</a><br>
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2008
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Šlechtění na masnou užitkovost a aktuální otázky produkce jatečných zvířat
ISBN
978-80-903143-8-2
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
5
Pages from-to
—
Publisher name
—
Place of publication
Brno
Event location
Brno
Event date
Sep 16, 2008
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—