All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Relationship between concentration of health important groups of fatty acids and components and technological properties in cow milk.

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26788462%3A_____%2F10%3A%230000449" target="_blank" >RIV/26788462:_____/10:#0000449 - isvavai.cz</a>

  • Alternative codes found

    RIV/60076658:12220/10:00012683

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Vztah koncentrace zdravotně významných skupin mastných kyselin ke složkám a technologickým vlastnostem kravského mléka

  • Original language description

    Některé skupiny mastných kyselin (MK) v mléčném tuku mohou mít pozitivní a jiné i negativní vliv na zdraví spotřebitelů. Profil MK lze ovlivnit výživou dojnic, vliv má také plemeno nebo úroveň mléčné užitkovosti. Otázkou je rovněž, jaký mohou mít MK vztah ke kvalitě mléčných výrobků. Vztahy mononenasycených MK (MUFA; 29,21 %) k mléčným ukazatelům (MI) byly nevýznamné (P > 0,05). Vztahy konjugované kyseliny linolové (CLA; pro zdraví výrazně prospěšná; 0,68 %) k MI byly: T (0,379; P < 0,01); L (?0,542; P< 0,001); AL (0,266; P < 0,05); KV (0,411; P < 0,01); Strepto (0,260; P < 0,05); StreptoLacto (0,270; P < 0,05).

  • Czech name

    Vztah koncentrace zdravotně významných skupin mastných kyselin ke složkám a technologickým vlastnostem kravského mléka

  • Czech description

    Některé skupiny mastných kyselin (MK) v mléčném tuku mohou mít pozitivní a jiné i negativní vliv na zdraví spotřebitelů. Profil MK lze ovlivnit výživou dojnic, vliv má také plemeno nebo úroveň mléčné užitkovosti. Otázkou je rovněž, jaký mohou mít MK vztah ke kvalitě mléčných výrobků. Vztahy mononenasycených MK (MUFA; 29,21 %) k mléčným ukazatelům (MI) byly nevýznamné (P > 0,05). Vztahy konjugované kyseliny linolové (CLA; pro zdraví výrazně prospěšná; 0,68 %) k MI byly: T (0,379; P < 0,01); L (?0,542; P< 0,001); AL (0,266; P < 0,05); KV (0,411; P < 0,01); Strepto (0,260; P < 0,05); StreptoLacto (0,270; P < 0,05).

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QH81210" target="_blank" >QH81210: The analyse of possibilities for increase of the level of health beneficial fatty acids in raw milk by targeted farm procedures</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2010

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Acta Universitatis Agriculturae et Silviculturae Mendeleianae Brunensis

  • ISSN

    1211-8516

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    LVIII

  • Issue of the periodical within the volume

    5

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    18

  • Pages from-to

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database