Optimization of conditions of isolation and determination of amino acids in the protein fractions of cow's milk
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26788462%3A_____%2F13%3A%230000658" target="_blank" >RIV/26788462:_____/13:#0000658 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Optimalizace podmínek izolace a stanovení aminokyselin v bílkovinných frakcích kravského mléka
Original language description
Metodika je primárně určena pro analýzy v zemědělských a mikrobiologických laboratořích, ale uplatnění nalezne také v dalších státních a soukromých laboratořích a výzkumných institucích.
Czech name
Optimalizace podmínek izolace a stanovení aminokyselin v bílkovinných frakcích kravského mléka
Czech description
Metodika je primárně určena pro analýzy v zemědělských a mikrobiologických laboratořích, ale uplatnění nalezne také v dalších státních a soukromých laboratořích a výzkumných institucích.
Classification
Type
N<sub>metC</sub> - Methodology certified by the authorised body
CEP classification
GH - Nutrition of farm animals
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/LH11062" target="_blank" >LH11062: Body condition scoring of dairy and dual purpose breed of cattle</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2013
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Internal product ID
J12/01
Regulation ID
17210/2013 ? 14
Technical parameters
Metodika je využívána na základě smlouvy o uplatnění metodiky s uživatelem AgroKonzulta - poradenství, s.r.o.; Klostermanova 1258; 564 01 Žamberk, IČ 25287486 ze dne 13. 12. 2013. Za poskytovatatele metodiky Ing, Ondřej Kopp, jednatel společnosti (tel. 583 392 111, email: ondrej.kopp@vuchs.cz), za uživatele metodiky Ing. František Mikyska, jednatel společnosti (tel. 465 676 767, mikyska@agrokonzulta.cz).
Economical parameters
Mléko je zpeněžováno na základě řady ukazatelů, např. na základě obsahu bílkovin v mléce. Zvýšením obsahu proteinu v mléce o 0,1 % dojde ke zvýšení zisku o 0,13 Kč/kg mléka a 1040 Kč/krávu/rok (Kvapilík et al., 2011). Pokud bude tato metodika využívána pro 1 % krav z celkového počtu, dojde k přímé úspoře při aktuálním stavu dojnic v ČR (cca 370 tis.) cca 4 mil. Kč.
Certification body designation
Ministerstvo zemědělství, Těšnov 65/17 Praha 1, 117 05
Date of certification
—
Method of use
C - Výsledek je využíván bez omezení okruhu uživatelů