All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Evaluation of the qualitative parameters of the pocket (Papaver somniferum) using FT-NIR spectroscopy

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26791251%3A_____%2F19%3AN0000039" target="_blank" >RIV/26791251:_____/19:N0000039 - isvavai.cz</a>

  • Alternative codes found

    RIV/47813644:_____/19:N0000003

  • Result on the web

    <a href="http://www.czechfoodchem.cz/Sbornik_2019.pdf" target="_blank" >http://www.czechfoodchem.cz/Sbornik_2019.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Hodnocení kvalitativních parametrů máku setého (Papaver somniferum) pomocí FT-NIR spektroskopie

  • Original language description

    Cílem práce bylo optimalizovat využití metody FT-NIRS pro stanovení obsahu oleje, skladby mastných kyselin v semeni a obsahu morfinu a kodeinu v makovině genových zdrojů kolekce NP a šlechtitelského materiálu máku setého. Byly vyvinuty FT-NIR kalibrační modely pro stanovení hlavních kvalitativních znaků, které se při šlechtění sledují. Přístupnost dat o kvalitativních parametrech genetických zdrojů máku setého v systému GRIN Czech umožní uživatelům materiálů, především z řad šlechtitelů, možnost cílenějšího výběru.

  • Czech name

    Hodnocení kvalitativních parametrů máku setého (Papaver somniferum) pomocí FT-NIR spektroskopie

  • Czech description

    Cílem práce bylo optimalizovat využití metody FT-NIRS pro stanovení obsahu oleje, skladby mastných kyselin v semeni a obsahu morfinu a kodeinu v makovině genových zdrojů kolekce NP a šlechtitelského materiálu máku setého. Byly vyvinuty FT-NIR kalibrační modely pro stanovení hlavních kvalitativních znaků, které se při šlechtění sledují. Přístupnost dat o kvalitativních parametrech genetických zdrojů máku setého v systému GRIN Czech umožní uživatelům materiálů, především z řad šlechtitelů, možnost cílenějšího výběru.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    40106 - Agronomy, plant breeding and plant protection; (Agricultural biotechnology to be 4.4)

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QK1810391" target="_blank" >QK1810391: Utilization of genomic and transcriptomic approaches to create genetic resources and breeding materials of poppy with specific traits</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2019

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Sborník příspěvků XLIX. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin

  • ISBN

  • ISSN

    1802-1433

  • e-ISSN

  • Number of pages

    3

  • Pages from-to

    118-120

  • Publisher name

    Ústav analýzy potravin a výživy, VŠCHT v Praze

  • Place of publication

    Praha

  • Event location

    Skalský Dvůr

  • Event date

    May 27, 2019

  • Type of event by nationality

    CST - Celostátní akce

  • UT code for WoS article