All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Application of Spectral and Separation Methods to Assess the Quality of White Mustard (Sinapis alba L.)

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26791251%3A_____%2F24%3AN0000064" target="_blank" >RIV/26791251:_____/24:N0000064 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

    <a href="http://www.chemicke-listy.cz/ojs3/index.php/chemicke-listy/article/view/4469/4419" target="_blank" >http://www.chemicke-listy.cz/ojs3/index.php/chemicke-listy/article/view/4469/4419</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.54779/chl20240028" target="_blank" >10.54779/chl20240028</a>

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Použití spektrálních a separačních metod k hodnocení jakosti hořčice bílé (Sinapis alba L.).

  • Original language description

    Bylo provedeno hodnocení jakostních parametrů (obsah glukosinolátů, oleje a skladba mastných kyselin) vzorků semen a listů hořčice bílé. V případě semen hořčic byl celkový obsah glukosinolátů vyšší než v listech hořčic a hlavním glukosinolátem byl zjištěn sinalbin. Z analýzy zastoupení mastných kyselin v oleji vyplývá, že u starších materiálů dominovala eruková kyselina. Nové odrůdy hořčice bílé obsahují méně erukové kyseliny a bylo by možné je využít i ke konzumním účelům. Byla ověřena použitelnost metody spektroskopie v blízké infračervené oblasti s Fourierovou transformací k rutinnímu hodnocení vzorků semen hořčic a pro potřeby předběžného screeningu ve šlechtitelských programech hořčice bílé.

  • Czech name

    Použití spektrálních a separačních metod k hodnocení jakosti hořčice bílé (Sinapis alba L.).

  • Czech description

Classification

  • Type

    J<sub>imp</sub> - Article in a specialist periodical, which is included in the Web of Science database

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    40106 - Agronomy, plant breeding and plant protection; (Agricultural biotechnology to be 4.4)

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QK1910225" target="_blank" >QK1910225: Implementation and use of complex biotechnological methods to characterize and create genetic resources and other materials for mustard food</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2024

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Chemické listy

  • ISSN

    0009-2770

  • e-ISSN

    1213-7103

  • Volume of the periodical

    118

  • Issue of the periodical within the volume

    1

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    7

  • Pages from-to

    28-34

  • UT code for WoS article

    001166128200002

  • EID of the result in the Scopus database