Functional sample of the unit for taking and pre-treatment of beer mash
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F46747885%3A24220%2F19%3A00007488" target="_blank" >RIV/46747885:24220/19:00007488 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Funkční vzorek jednotky pro odběr a předúpravu vzorku rmutu
Original language description
Aparatura sestává z hrubého předfiltru ponořeného přímo do varny piva, soustavy sítových filtrů, membránového filtru a peristaltického čerpadla na výstupu. Přefiltrovaný vzorek odkapává do nádoby, ze které bude v budoucnu odebírán vzorek pro senzor. Při aktuální sestavě je filtrační plocha nanovlákenného filtru 0,036 m2. Životnost filtru do zanesení je velmi dlouhá, celková doba filtrace bez přerušení byla 3h a ani po této době nebyl tok limitní, tzn. samozřejmě klesal, ale byl řádově desetkrát větší, než požadovaný. Hodnota toku po 3 hodinách nepřetržitého procesu byla 1 ml.s-1. Doba zpoždění vzorku v aparatuře je 10minut.
Czech name
Funkční vzorek jednotky pro odběr a předúpravu vzorku rmutu
Czech description
Aparatura sestává z hrubého předfiltru ponořeného přímo do varny piva, soustavy sítových filtrů, membránového filtru a peristaltického čerpadla na výstupu. Přefiltrovaný vzorek odkapává do nádoby, ze které bude v budoucnu odebírán vzorek pro senzor. Při aktuální sestavě je filtrační plocha nanovlákenného filtru 0,036 m2. Životnost filtru do zanesení je velmi dlouhá, celková doba filtrace bez přerušení byla 3h a ani po této době nebyl tok limitní, tzn. samozřejmě klesal, ale byl řádově desetkrát větší, než požadovaný. Hodnota toku po 3 hodinách nepřetržitého procesu byla 1 ml.s-1. Doba zpoždění vzorku v aparatuře je 10minut.
Classification
Type
G<sub>funk</sub> - Functional sample
CEP classification
—
OECD FORD branch
21101 - Food and beverages
Result continuities
Project
<a href="/en/project/FV30332" target="_blank" >FV30332: The modular technological platform for process control of beer production</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2019
Confidentiality
C - Předmět řešení projektu podléhá obchodnímu tajemství (§ 504 Občanského zákoníku), ale název projektu, cíle projektu a u ukončeného nebo zastaveného projektu zhodnocení výsledku řešení projektu (údaje P03, P04, P15, P19, P29, PN8) dodané do CEP, jsou upraveny tak, aby byly zveřejnitelné.
Data specific for result type
Internal product ID
FVJOPV
Numerical identification
—
Technical parameters
filtrační plocha nanovlákenného filtru 0,036 m2, celková doba filtrace bez přerušení byla 3h, hodnota toku po 3 hodinách nepřetržitého procesu byla 1 ml.s-1 kontaktní osoba Klára Kalinová (klara.kalinova@tul.cz).
Economical parameters
materiál, komponenty cca 50tis Kč; výdaje na pracovní kapacitu, režie cca 100tis.Kč.
Application category by cost
—
Owner IČO
46747885
Owner name
Technická univerzita v Liberci
Owner country
CZ - CZECH REPUBLIC
Usage type
V - Výsledek je využíván vlastníkem
Licence fee requirement
—
Web page
—