All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Prediction of bread-making quality of wheat using molecular genetic markers.

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F46904841%3A_____%2F00%3A1_3_14" target="_blank" >RIV/46904841:_____/00:1_3_14 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    angličtina

  • Original language name

    Prediction of bread-making quality of wheat using molecular genetic markers.

  • Original language description

    Prezentace výsledků formou posterů na konferencích (Mendel Centenary Congress v Brně, 6. IWC v Budapešti) o problematice tvorby genetických zdrojů pšenice se zlepšenými kvalitativními znaky zrna (bílkoviny) a změněným morfotypem klasu. Vytvořené materiály se zvětšenou velikostí plev dosahují i různých hodnot pekařské jakosti. Genotypy se zvýšeným obsahem amylopektinu by mohly být významné pro výrobu těstárenských výrobků. Rovněž translokovaný segment pšeničného chromozomu s alelou Glu D1 (5 + 10) vyvolává v pekařských pokusech tritikale srovnatelný objem pečiva jako u pšenice.

  • Czech name

  • Czech description

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    EB - Genetics and molecular biology

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/EP0960996132" target="_blank" >EP0960996132: Improving technological and nutritive grain quality in wheat and triticale using wide crosses</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2000

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Modern Analytical Methods for Food and Beverage Authentication

  • ISBN

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    1

  • Pages from-to

  • Publisher name

    Mendelova zemědělská univerzita Brno

  • Place of publication

    Brno

  • Event location

  • Event date

  • Type of event by nationality

  • UT code for WoS article