Pink soup and green sauce, fish jelly and fat capons. Some notes on the international culinary experience of the Přemyslid Dukes
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F47813059%3A19240%2F22%3AA0001035" target="_blank" >RIV/47813059:19240/22:A0001035 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Růžová polévka a zelená omáčka, rybí želé a tuční kapouni. Na okraj mezinárodních kulinárních zkušeností přemyslovských vévodů.
Original language description
Studie představuje na pozadí vybraných zahraničních cest příslušníků opavské, resp. opavsko-ratibořské linie Přemyslovců znalosti o hostinách a dalších gastronomických akcích, jichž se účastnili, obsažené v dobových pramenech.
Czech name
Růžová polévka a zelená omáčka, rybí želé a tuční kapouni. Na okraj mezinárodních kulinárních zkušeností přemyslovských vévodů.
Czech description
Studie představuje na pozadí vybraných zahraničních cest příslušníků opavské, resp. opavsko-ratibořské linie Přemyslovců znalosti o hostinách a dalších gastronomických akcích, jichž se účastnili, obsažené v dobových pramenech.
Classification
Type
C - Chapter in a specialist book
CEP classification
—
OECD FORD branch
60101 - History (history of science and technology to be 6.3, history of specific sciences to be under the respective headings)
Result continuities
Project
—
Continuities
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Others
Publication year
2022
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Book/collection name
Opavští Přemyslovci v dějinách a kultuře
ISBN
9788075105165
Number of pages of the result
23
Pages from-to
303-325
Number of pages of the book
430
Publisher name
Slezská univerzita v Opavě
Place of publication
Opava-Katowice
UT code for WoS chapter
—