All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

The current culinary trends

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F47813059%3A19520%2F16%3A00010553" target="_blank" >RIV/47813059:19520/16:00010553 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    SOUČASNÉ TRENDY V GASTRONOMII

  • Original language description

    Gastronomie je již od doby starého Řecka chápána jako vztah mezi biologickou stránkou a stránkou společenskou, zobrazující podmínky konzumace jídla. Gastronomii nelze chápat jen z pohledu přípravy jídel a zajištění výživy, nelze opomenout další širší souvislosti, jako je prostředí, architektura, etiketa, estetika a kultura, společenský význam, gastronomické zážitky, tradice, životní styl, nové trendy aj. Cílem příspěvku je provést krátký exkurz do některých současných gastronomických trendů, nových stylů přípravy a podávání pokrmů v novém moderním pojetí gastronomie, které současnou gastronomii ovlivňují, mění a rozvíjí.

  • Czech name

    SOUČASNÉ TRENDY V GASTRONOMII

  • Czech description

    Gastronomie je již od doby starého Řecka chápána jako vztah mezi biologickou stránkou a stránkou společenskou, zobrazující podmínky konzumace jídla. Gastronomii nelze chápat jen z pohledu přípravy jídel a zajištění výživy, nelze opomenout další širší souvislosti, jako je prostředí, architektura, etiketa, estetika a kultura, společenský význam, gastronomické zážitky, tradice, životní styl, nové trendy aj. Cílem příspěvku je provést krátký exkurz do některých současných gastronomických trendů, nových stylů přípravy a podávání pokrmů v novém moderním pojetí gastronomie, které současnou gastronomii ovlivňují, mění a rozvíjí.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    50901 - Other social sciences

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2016

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Aktuální trendy lázeňství, hotelnictví a turismu

  • ISBN

    978-80-7510-203-4

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    7

  • Pages from-to

    107-114

  • Publisher name

    Slezská univerzita v Opavě Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné

  • Place of publication

    Karviná SU OPF

  • Event location

    Karviná SU OPF

  • Event date

    Mar 23, 2016

  • Type of event by nationality

    EUR - Evropská akce

  • UT code for WoS article