The current culinary trends
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F47813059%3A19520%2F16%3A00010553" target="_blank" >RIV/47813059:19520/16:00010553 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
SOUČASNÉ TRENDY V GASTRONOMII
Original language description
Gastronomie je již od doby starého Řecka chápána jako vztah mezi biologickou stránkou a stránkou společenskou, zobrazující podmínky konzumace jídla. Gastronomii nelze chápat jen z pohledu přípravy jídel a zajištění výživy, nelze opomenout další širší souvislosti, jako je prostředí, architektura, etiketa, estetika a kultura, společenský význam, gastronomické zážitky, tradice, životní styl, nové trendy aj. Cílem příspěvku je provést krátký exkurz do některých současných gastronomických trendů, nových stylů přípravy a podávání pokrmů v novém moderním pojetí gastronomie, které současnou gastronomii ovlivňují, mění a rozvíjí.
Czech name
SOUČASNÉ TRENDY V GASTRONOMII
Czech description
Gastronomie je již od doby starého Řecka chápána jako vztah mezi biologickou stránkou a stránkou společenskou, zobrazující podmínky konzumace jídla. Gastronomii nelze chápat jen z pohledu přípravy jídel a zajištění výživy, nelze opomenout další širší souvislosti, jako je prostředí, architektura, etiketa, estetika a kultura, společenský význam, gastronomické zážitky, tradice, životní styl, nové trendy aj. Cílem příspěvku je provést krátký exkurz do některých současných gastronomických trendů, nových stylů přípravy a podávání pokrmů v novém moderním pojetí gastronomie, které současnou gastronomii ovlivňují, mění a rozvíjí.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
—
OECD FORD branch
50901 - Other social sciences
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2016
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Aktuální trendy lázeňství, hotelnictví a turismu
ISBN
978-80-7510-203-4
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
7
Pages from-to
107-114
Publisher name
Slezská univerzita v Opavě Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné
Place of publication
Karviná SU OPF
Event location
Karviná SU OPF
Event date
Mar 23, 2016
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—