All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

The effect of essential amino acids supplement on the quality of milk of lactating dairy cows

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F49608851%3A_____%2F06%3A%230000276" target="_blank" >RIV/49608851:_____/06:#0000276 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Vliv přídavku esenciálních aminokyselin na kvalitu mléka dojnic

  • Original language description

    Cílem pokusu bylo stanovit vliv přídavku sojového proteinu HP 300 obohaceného aminokyselinami lysinem (Lys), methioninem (Met) a histidinem (His), podaného buď ve formě prášku (C) nebo ruminálně chráněných tablet (T) do bachoru dojnic, na množství a obsahové složení mléka. Pokus byl proveden na 3 laktujících holštýnských dojnicích s průměrnou hmotností 523 kg. Průměrná mléčná užitkovost ve skupině C byla 16.73 kg a byla průkazně nižší než ve skupině T (17.8 kg, P<0.05). Obsah proteinu, tuku a laktózy (%) nebyl pokusným zásahem ovlivněn. Denní produkce proteinu byla nižší ve skupině C (529.5 g/d) než ve skupině T (569.3 g/d, P<0.05). Zvýšení produkce proteinu ve skupině T se projevilo výrazným zvýšením procentického obsahu a denní produkce kaseinu v mléce. In: Vliv výrobních faktorů a welfare na zdraví a plodnost dojnic a kvalitu a bezpečnost mléka jako potravinové suroviny, Rapotín, 12.10. 2006, 57-59, ISBN 80-903142-6-0.

  • Czech name

    Vliv přídavku esenciálních aminokyselin na kvalitu mléka dojnic

  • Czech description

    Cílem pokusu bylo stanovit vliv přídavku sojového proteinu HP 300 obohaceného aminokyselinami lysinem (Lys), methioninem (Met) a histidinem (His), podaného buď ve formě prášku (C) nebo ruminálně chráněných tablet (T) do bachoru dojnic, na množství a obsahové složení mléka. Pokus byl proveden na 3 laktujících holštýnských dojnicích s průměrnou hmotností 523 kg. Průměrná mléčná užitkovost ve skupině C byla 16.73 kg a byla průkazně nižší než ve skupině T (17.8 kg, P<0.05). Obsah proteinu, tuku a laktózy (%) nebyl pokusným zásahem ovlivněn. Denní produkce proteinu byla nižší ve skupině C (529.5 g/d) než ve skupině T (569.3 g/d, P<0.05). Zvýšení produkce proteinu ve skupině T se projevilo výrazným zvýšením procentického obsahu a denní produkce kaseinu v mléce. In: Vliv výrobních faktorů a welfare na zdraví a plodnost dojnic a kvalitu a bezpečnost mléka jako potravinové suroviny, Rapotín, 12.10. 2006, 57-59, ISBN 80-903142-6-0.

Classification

  • Type

    O - Miscellaneous

  • CEP classification

    GG - Zootechnics

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/1G46086" target="_blank" >1G46086: Strategy of dairy cows breeding under competetive conditions.</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2006

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů