The effect of essential amino acids supplement on the quality of milk of lactating dairy cows
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F49608851%3A_____%2F06%3A%230000276" target="_blank" >RIV/49608851:_____/06:#0000276 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Vliv přídavku esenciálních aminokyselin na kvalitu mléka dojnic
Original language description
Cílem pokusu bylo stanovit vliv přídavku sojového proteinu HP 300 obohaceného aminokyselinami lysinem (Lys), methioninem (Met) a histidinem (His), podaného buď ve formě prášku (C) nebo ruminálně chráněných tablet (T) do bachoru dojnic, na množství a obsahové složení mléka. Pokus byl proveden na 3 laktujících holštýnských dojnicích s průměrnou hmotností 523 kg. Průměrná mléčná užitkovost ve skupině C byla 16.73 kg a byla průkazně nižší než ve skupině T (17.8 kg, P<0.05). Obsah proteinu, tuku a laktózy (%) nebyl pokusným zásahem ovlivněn. Denní produkce proteinu byla nižší ve skupině C (529.5 g/d) než ve skupině T (569.3 g/d, P<0.05). Zvýšení produkce proteinu ve skupině T se projevilo výrazným zvýšením procentického obsahu a denní produkce kaseinu v mléce. In: Vliv výrobních faktorů a welfare na zdraví a plodnost dojnic a kvalitu a bezpečnost mléka jako potravinové suroviny, Rapotín, 12.10. 2006, 57-59, ISBN 80-903142-6-0.
Czech name
Vliv přídavku esenciálních aminokyselin na kvalitu mléka dojnic
Czech description
Cílem pokusu bylo stanovit vliv přídavku sojového proteinu HP 300 obohaceného aminokyselinami lysinem (Lys), methioninem (Met) a histidinem (His), podaného buď ve formě prášku (C) nebo ruminálně chráněných tablet (T) do bachoru dojnic, na množství a obsahové složení mléka. Pokus byl proveden na 3 laktujících holštýnských dojnicích s průměrnou hmotností 523 kg. Průměrná mléčná užitkovost ve skupině C byla 16.73 kg a byla průkazně nižší než ve skupině T (17.8 kg, P<0.05). Obsah proteinu, tuku a laktózy (%) nebyl pokusným zásahem ovlivněn. Denní produkce proteinu byla nižší ve skupině C (529.5 g/d) než ve skupině T (569.3 g/d, P<0.05). Zvýšení produkce proteinu ve skupině T se projevilo výrazným zvýšením procentického obsahu a denní produkce kaseinu v mléce. In: Vliv výrobních faktorů a welfare na zdraví a plodnost dojnic a kvalitu a bezpečnost mléka jako potravinové suroviny, Rapotín, 12.10. 2006, 57-59, ISBN 80-903142-6-0.
Classification
Type
O - Miscellaneous
CEP classification
GG - Zootechnics
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/1G46086" target="_blank" >1G46086: Strategy of dairy cows breeding under competetive conditions.</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2006
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů