Supplement of extruded rapeseed cake and extruded full-fat soya to maize silage-based diet of lactating dairy cows
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F49608851%3A_____%2F07%3A8P005987" target="_blank" >RIV/49608851:_____/07:8P005987 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Doplněk extrudovaných řepkových pokrutin a extrudované plnotučné sóji laktujícím dojnicím krmených dávkou na bázi kukuřičné siláže
Original language description
Cílem tohoto experimentu bylo porovnat vliv proteinového doplňku extrudovaných řepkových pokrutin (EŘP) a extrudované plnotučné sóji (EPS) na příjem živin a užitkovost dojnic krmených krmnou dávkou na bázi kukuřičné siláže. Pokus byl realizován ve formě?cross over? designu na čtyřech dojnicích rozdělených do dvou skupin ve dvou periodách o délce šest týdnů. V příjmu sušiny nebyl mezi EŘP a EPS zaznamenán prokazatelný rozdíl (18,6 vs. 18,8 kg/den). Skupina s EŘP přijala průkazně vyšší množství proteinu(2,36 vs. 2,13 kg/den; P<0,001) a NDF (7,02 vs. 6,83 kg/den; P<0,05) ve srovnání se skupinou EPS. Nižší nádoj (21,8 vs. 23,8 kg/den; P<0,001), nižší výtěžnost mléčného proteinu (697 vs. 755 g/den; P<0,001) a nižší nádoj korigovaný na přijaté množství proteinu (9,3 vs. 10,6 kg/kg, den; P<0,001) byly zaznamenány u skupiny EŘP. V pokusu s dojnicemi na kukuřičné siláži s doplňkem EŘP byla prokázána nižší efektivita využití přijatého proteinu na mléčnou produkci ve srovnání s EPS.
Czech name
Doplněk extrudovaných řepkových pokrutin a extrudované plnotučné sóji laktujícím dojnicím krmených dávkou na bázi kukuřičné siláže
Czech description
Cílem tohoto experimentu bylo porovnat vliv proteinového doplňku extrudovaných řepkových pokrutin (EŘP) a extrudované plnotučné sóji (EPS) na příjem živin a užitkovost dojnic krmených krmnou dávkou na bázi kukuřičné siláže. Pokus byl realizován ve formě?cross over? designu na čtyřech dojnicích rozdělených do dvou skupin ve dvou periodách o délce šest týdnů. V příjmu sušiny nebyl mezi EŘP a EPS zaznamenán prokazatelný rozdíl (18,6 vs. 18,8 kg/den). Skupina s EŘP přijala průkazně vyšší množství proteinu(2,36 vs. 2,13 kg/den; P<0,001) a NDF (7,02 vs. 6,83 kg/den; P<0,05) ve srovnání se skupinou EPS. Nižší nádoj (21,8 vs. 23,8 kg/den; P<0,001), nižší výtěžnost mléčného proteinu (697 vs. 755 g/den; P<0,001) a nižší nádoj korigovaný na přijaté množství proteinu (9,3 vs. 10,6 kg/kg, den; P<0,001) byly zaznamenány u skupiny EŘP. V pokusu s dojnicemi na kukuřičné siláži s doplňkem EŘP byla prokázána nižší efektivita využití přijatého proteinu na mléčnou produkci ve srovnání s EPS.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GH - Nutrition of farm animals
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/1B44037" target="_blank" >1B44037: The Conroll of Process of Milk and Chees Quality by the Essencial Amino Acids Supplementation.</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2007
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Výkrm skotu a nové metody hodnocení konzervovaných krmiv (významné faktory kvality hovězího masa a jeho zpracování)
ISBN
978-80-903142-9-0
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
4
Pages from-to
90-93
Publisher name
Výzkumný ústav pro chov skotu, s. r. o.
Place of publication
Rapotín
Event location
Pohořelice
Event date
Sep 6, 2007
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—