Changes in biogenic amine concentrations during sauerkraut storage.
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F00%3A00002711" target="_blank" >RIV/60076658:12220/00:00002711 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Biogenní aminy v kysaném zelí.
Original language description
Kysané zelí bylo připraveno ve třech laboratorních pokusech ze třech odrůd bílého zelí počátečním kvašením při 220C po dobu dvou týdnů a poté uložením šest měsíců při 5-6OC. Bylo ověřeno šest variant: spontánně kvašeného zelí jako kontrola a zelí inokulované komerčními kmeny mléčných bakterií Lactobacillus plantarum, L. casei, Pediocolccus pentosaceus, Enterococcus faecium a směsného preparátu Microsil. Inokulanty byly aplikovány v dávkách 5.106 KTJ na gram zelí. Sedm biogenních aminů bylo z kysaného zelí extrahováno kyselinou chloristou a stanoveno ve formě N-benzamidů micelární elektrokinetickou kapilární chromatografií. Současně byly stanoveny jakostní ukazatele kysaného zelí - hodnota pH, titrační kyselost, kyselina mléčná, kyselina octová, amoniak, alfa-aminoskupiny a ethanol. Obsahy histaminu, tryptaminu, spermidinu a sperminu byly vesměs pod 10 mg.kg-1 a někdy i pod mezí stanovitelnosti, Tvorba tyraminu, putrescinu a kavaderinu, jejich celkový obsah se pohyboval mezi 450 až 780
Czech name
Biogenní aminy v kysaném zelí.
Czech description
—
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
Result was created during the realization of more than one project. More information in the Projects tab.
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2000
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Food Chemistry
ISSN
0308-8146
e-ISSN
—
Volume of the periodical
64
Issue of the periodical within the volume
2
Country of publishing house
XX - stateless person
Number of pages
6
Pages from-to
—
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—