All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Changes in biogenic amine concentrations during sauerkraut storage.

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F00%3A00002711" target="_blank" >RIV/60076658:12220/00:00002711 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Biogenní aminy v kysaném zelí.

  • Original language description

    Kysané zelí bylo připraveno ve třech laboratorních pokusech ze třech odrůd bílého zelí počátečním kvašením při 220C po dobu dvou týdnů a poté uložením šest měsíců při 5-6OC. Bylo ověřeno šest variant: spontánně kvašeného zelí jako kontrola a zelí inokulované komerčními kmeny mléčných bakterií Lactobacillus plantarum, L. casei, Pediocolccus pentosaceus, Enterococcus faecium a směsného preparátu Microsil. Inokulanty byly aplikovány v dávkách 5.106 KTJ na gram zelí. Sedm biogenních aminů bylo z kysaného zelí extrahováno kyselinou chloristou a stanoveno ve formě N-benzamidů micelární elektrokinetickou kapilární chromatografií. Současně byly stanoveny jakostní ukazatele kysaného zelí - hodnota pH, titrační kyselost, kyselina mléčná, kyselina octová, amoniak, alfa-aminoskupiny a ethanol. Obsahy histaminu, tryptaminu, spermidinu a sperminu byly vesměs pod 10 mg.kg-1 a někdy i pod mezí stanovitelnosti, Tvorba tyraminu, putrescinu a kavaderinu, jejich celkový obsah se pohyboval mezi 450 až 780

  • Czech name

    Biogenní aminy v kysaném zelí.

  • Czech description

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    Result was created during the realization of more than one project. More information in the Projects tab.

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2000

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Food Chemistry

  • ISSN

    0308-8146

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    64

  • Issue of the periodical within the volume

    2

  • Country of publishing house

    XX - stateless person

  • Number of pages

    6

  • Pages from-to

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database