Pasture as traditionals healthy way of cattle breeding
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F01%3A00002821" target="_blank" >RIV/60076658:12220/01:00002821 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Pastva jako tradiční a zdravý způsob odchovu skotu
Original language description
Změny obsahu živin v pastevním porostu odpovídají skladbě rostlinného společenstva, zejména obsahu travin a jetelovin. Úměrně se stárnutím porostu se snižuje stravitelnost sušiny a obsah živin a zvyšuje obsah vlákniny. Konzervované krmivo připravené z pastevního porostu je závislé na výchozím materiálu a průběhu konzervačních procesů. na tom pak závisí i řpíjem sušiny objemného krmiva. Hodnocení kvality siláží podle chemických rozborů nekorespondovalo s příjmem krmiv zvířaty, která preferovala zavadlé siláže s obsahem sušiny do 50%. Zpracováno s podporou grantu CEZ 06/98:122200002/5.
Czech name
Pastva jako tradiční a zdravý způsob odchovu skotu
Czech description
—
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GH - Nutrition of farm animals
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2001
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
IV: Kábrtovy dietetické dny
ISBN
80-7305-414-0
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
6
Pages from-to
40-45
Publisher name
Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
Place of publication
Brno
Event location
Brno
Event date
Sep 20, 2001
Type of event by nationality
CST - Celostátní akce
UT code for WoS article
—