A possibility to weed control in fodder crops. VÚCHS Rapotin.
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F03%3A00004845" target="_blank" >RIV/60076658:12220/03:00004845 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Možnosti tlumení plevelných cenóz ve víceletých a trvalých porostech ve vyšších polohách
Original language description
Zaplevelování pícních cenóz se jeví jako jeden z nejvýznamnějších faktorů, který negativně ovlivňuje úspěšnost uplatnění vyprodukované pícní biomasy v živočišné výrobě a to jak z hlediska kvantitativního i kvalitativního, tak i ekonomického. V práci jsouprezentovány možnosti regulace šíření a dominance Agropyron repens na orných půdách jetelotravními směskami se zastoupením Arrhenatherum elatius, u kterého byla prokázána schopnost potlačovat pýr plazivý. Dále jsou presentovány vhodné způsoby obhospodařování travních porostů v horských polohách s ohledem na regulaci šíření plevelných druhů a s ohledem na prevenci šíření hobových chorob, vedoucích k prořídnutí a degradaci porostové skladby.
Czech name
Možnosti tlumení plevelných cenóz ve víceletých a trvalých porostech ve vyšších polohách
Czech description
—
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GG - Zootechnics
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2003
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Chov a šlechtění skotu pro konkurenceschopnou výrobu a obhospodařování drnového fondu
ISBN
—
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
5
Pages from-to
133-137
Publisher name
Výzkumný ústav živočišné výroby
Place of publication
Rapotín
Event location
Rapotín
Event date
Jan 1, 2002
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—