All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Relation of milk components content and reproduction indexes in dairy cows

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F05%3A00006117" target="_blank" >RIV/60076658:12220/05:00006117 - isvavai.cz</a>

  • Alternative codes found

    RIV/60076658:12220/05:00006158

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Vztah obsahu mléčných složek a reprodukčních ukazatelů u dojených krav

  • Original language description

    Cílem této práce bylo posoudit vývoj obsahu mléčných složek a močoviny v počáteční fázi laktace a stanovit vztah těchto parametrů k délce inseminačního intervalu a servis periody. U dojnic holštýnského plemene byl sledován obsah mléčného tuku, bílkovin,močoviny a poměru tuk/bílkoviny (T/B) v období do 150 dnů po porodu v 30 denních intervalech. Byl zaznamenán signifikantní pokles obsahu mléčného tuku, bílkovin i poměru T/B od druhého měsíce po porodu a podobně byl prokázán i signifikantní vzestup obsahu mléčné močoviny od druhého měsíce laktace. Byly vypočítány statisticky významné korelační koeficienty mezi obsahem tuku a močoviny; obsahem tuku, koeficientem T/B a délkou inseminačního intervalu; obsahem močoviny a délkou inseminačního intervalu a servis periody. Zároveň byly stanoveny vícerozměrné regresní modely pro proměnné délka inseminačního intervalu a délka servis periody, ze kterých lze odhadnout optimální úroveň jednotlivých parametrů v poporodním období.

  • Czech name

    Vztah obsahu mléčných složek a reprodukčních ukazatelů u dojených krav

  • Czech description

    Cílem této práce bylo posoudit vývoj obsahu mléčných složek a močoviny v počáteční fázi laktace a stanovit vztah těchto parametrů k délce inseminačního intervalu a servis periody. U dojnic holštýnského plemene byl sledován obsah mléčného tuku, bílkovin,močoviny a poměru tuk/bílkoviny (T/B) v období do 150 dnů po porodu v 30 denních intervalech. Byl zaznamenán signifikantní pokles obsahu mléčného tuku, bílkovin i poměru T/B od druhého měsíce po porodu a podobně byl prokázán i signifikantní vzestup obsahu mléčné močoviny od druhého měsíce laktace. Byly vypočítány statisticky významné korelační koeficienty mezi obsahem tuku a močoviny; obsahem tuku, koeficientem T/B a délkou inseminačního intervalu; obsahem močoviny a délkou inseminačního intervalu a servis periody. Zároveň byly stanoveny vícerozměrné regresní modely pro proměnné délka inseminačního intervalu a délka servis periody, ze kterých lze odhadnout optimální úroveň jednotlivých parametrů v poporodním období.

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GG - Zootechnics

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/1B44035" target="_blank" >1B44035: Relationship of heifers rearing, longevity, health and reproduction ability of dairy cows.</a><br>

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2005

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Collection of Scientific Papers, Faculty of Agriculture in České Budějovice : Series for Animal Sciences

  • ISSN

    1212-558X

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    22

  • Issue of the periodical within the volume

    2

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    10

  • Pages from-to

    129-138

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database