All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Geneticaly modified plants in poultry nutrition - a review

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F06%3A00007181" target="_blank" >RIV/60076658:12220/06:00007181 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Zařazování geneticky modifikovaných plodin do výživy drůbeže

  • Original language description

    Genetická modifikace je technologie, která manipuluje s geny a tedy s DNA. Jedná se o cílenou změnu genetického materiálu (vnesení nebo vynětí) způsobem, kterého se nedosáhne přirozenou rekombinací. V porovnání s klasickým šlechtěním se mohou během genetických modifikací kombinovat geny libovolných živých organizmů. Nejrozšířenějšími GM plodinami v EU jsou v současné době sója a kukuřice. Obě plodiny jsou důležitým komponentem krmných směsí pro drůbež. Jedná se o insekt rezistentní Bt kukuřici a RoundupReady sóju, jež je tolerantní k látce glyfosfátu (účinému prvku herbicidu Roundup). Zařazení modifikované kukuřice a sóji do výživy drůbeže neovlivnilo její užitkové vlastnosti ani kvalitu produkce. Zkrmování GMO hospodářským zvířatům je spojeno s mizivými riziky. Bezpečné jsou z hlediska lidské výživy a lidského zdraví i živočišné produkty zvířat krmených krmivy z GMO. V současnosti nelze prokázat jakýkoliv rozdíl v živočišných produktech zvířat krmených GMO a produkty získanými od zví

  • Czech name

    Zařazování geneticky modifikovaných plodin do výživy drůbeže

  • Czech description

    Genetická modifikace je technologie, která manipuluje s geny a tedy s DNA. Jedná se o cílenou změnu genetického materiálu (vnesení nebo vynětí) způsobem, kterého se nedosáhne přirozenou rekombinací. V porovnání s klasickým šlechtěním se mohou během genetických modifikací kombinovat geny libovolných živých organizmů. Nejrozšířenějšími GM plodinami v EU jsou v současné době sója a kukuřice. Obě plodiny jsou důležitým komponentem krmných směsí pro drůbež. Jedná se o insekt rezistentní Bt kukuřici a RoundupReady sóju, jež je tolerantní k látce glyfosfátu (účinému prvku herbicidu Roundup). Zařazení modifikované kukuřice a sóji do výživy drůbeže neovlivnilo její užitkové vlastnosti ani kvalitu produkce. Zkrmování GMO hospodářským zvířatům je spojeno s mizivými riziky. Bezpečné jsou z hlediska lidské výživy a lidského zdraví i živočišné produkty zvířat krmených krmivy z GMO. V současnosti nelze prokázat jakýkoliv rozdíl v živočišných produktech zvířat krmených GMO a produkty získanými od zví

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GH - Nutrition of farm animals

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2006

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Agroregion 2006 : zvyšování konkurenceschopnosti v zemědělství. Sekce I, Zdraví a kvalita produkce zvířat - základ konkurenceschopnosti, Č.Budějovice

  • ISBN

    80-7040-869-3

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

    181-184

  • Publisher name

    Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zemědělská fakulta

  • Place of publication

    České Budějovice

  • Event location

    České Budějovice

  • Event date

    Jan 1, 2006

  • Type of event by nationality

    EUR - Evropská akce

  • UT code for WoS article