Formation of colored compounds during garlic and onion processing
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F07%3A00009693" target="_blank" >RIV/60076658:12220/07:00009693 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Mechanismus tvorby barevných sloučenin během zpracování česneku a cibule
Original language description
Práce se zabývá studiem tvorby zelenomodrého a růžovofialového zbarvení česneku resp. cibule během technologického i kulinárního zpracování těchto zelenin (např. při sušení, konzervaci či při výrobě různých past a pyré). Vznik tohoto zbarvení výrazně snižuje organoleptickou hodnotu výrobku a způsobuje výrobcům značné ekonomické ztráty. Detailní pochopení mechanismu tvorby těchto barevných látek by mohlo pomoci předcházet jejich vzniku, popřípadě umožnilo vyvinout účinné technologické postupy, které by minimalizovaly jejich tvorbu.
Czech name
Mechanismus tvorby barevných sloučenin během zpracování česneku a cibule
Czech description
Práce se zabývá studiem tvorby zelenomodrého a růžovofialového zbarvení česneku resp. cibule během technologického i kulinárního zpracování těchto zelenin (např. při sušení, konzervaci či při výrobě různých past a pyré). Vznik tohoto zbarvení výrazně snižuje organoleptickou hodnotu výrobku a způsobuje výrobcům značné ekonomické ztráty. Detailní pochopení mechanismu tvorby těchto barevných látek by mohlo pomoci předcházet jejich vzniku, popřípadě umožnilo vyvinout účinné technologické postupy, které by minimalizovaly jejich tvorbu.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/OC%20126" target="_blank" >OC 126: Structure, formation pathways and biological properties of pigments arising during technological processing of garlic and onion</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2007
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin
ISBN
—
ISSN
1802-1433
e-ISSN
—
Number of pages
3
Pages from-to
—
Publisher name
VÚPP
Place of publication
Praha
Event location
Skalský Dvůr u Bystřice nad Pernštejnem, ČR
Event date
May 21, 2007
Type of event by nationality
CST - Celostátní akce
UT code for WoS article
—