Biogenic amines in mechanically separated and nonseparated common carp (Cyprinus carpio L.) flesh
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F10%3A00012666" target="_blank" >RIV/60076658:12220/10:00012666 - isvavai.cz</a>
Alternative codes found
RIV/60076658:12520/10:00011471
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Tvorba biogenních aminů ve strojně děleném a neupraveném mase kapra obecného (Cyprinus carpio L.)
Original language description
Sledování výskytu biogenních aminů ve strojně děleném a v neupraveném mase kapraobecného (Cyprinus carpio) probíhalo 14 dnů při teplotě 3 °C a 4 dny při teplotě 15 °C, ažza hranici senzorické poživatelnosti potraviny. Kapilární zónovou elektroforézou (CZE) bylhodnocen obsah putrescinu, kadaverinu a histaminu. Zjišťování obsahů biogenních aminůbylo prováděno ve 24hodinovém intervalu. Výsledky prokázaly rozdílnou dynamiku tvorbyaminů vzhledem k teplotě skladování masa (13. den skladování při teplotě 3 °Chodnoty putrescinu54,8 mg.kg- 1, kadaverinu 36,57 mg.kg-1 a histaminu 20,1 mg.kg-1 v neupraveném masea hodnoty putrescinu 183,1 mg.kg-1, kadaverinu 90,8 mg.kg-1 a histaminu 205,4 mg.kg-1 v masestrojně děleném a 4. den skladování při teplotě 15 °C hodnotyputrescinu 86,61 mg.kg-1, kadaverinu175,9 mg.kg-1 a histaminu 42,14 mg.kg-1 v neupraveném mase a hodnoty putrescinu172,01 mg.kg-1, kadaverinu 439,8 mg.kg-1 a histaminu 195,01 mg.kg-1 v mase strojně děleném).Putrescin je navrhován jako in
Czech name
Tvorba biogenních aminů ve strojně děleném a neupraveném mase kapra obecného (Cyprinus carpio L.)
Czech description
Sledování výskytu biogenních aminů ve strojně děleném a v neupraveném mase kapraobecného (Cyprinus carpio) probíhalo 14 dnů při teplotě 3 °C a 4 dny při teplotě 15 °C, ažza hranici senzorické poživatelnosti potraviny. Kapilární zónovou elektroforézou (CZE) bylhodnocen obsah putrescinu, kadaverinu a histaminu. Zjišťování obsahů biogenních aminůbylo prováděno ve 24hodinovém intervalu. Výsledky prokázaly rozdílnou dynamiku tvorbyaminů vzhledem k teplotě skladování masa (13. den skladování při teplotě 3 °Chodnoty putrescinu54,8 mg.kg- 1, kadaverinu 36,57 mg.kg-1 a histaminu 20,1 mg.kg-1 v neupraveném masea hodnoty putrescinu 183,1 mg.kg-1, kadaverinu 90,8 mg.kg-1 a histaminu 205,4 mg.kg-1 v masestrojně děleném a 4. den skladování při teplotě 15 °C hodnotyputrescinu 86,61 mg.kg-1, kadaverinu175,9 mg.kg-1 a histaminu 42,14 mg.kg-1 v neupraveném mase a hodnoty putrescinu172,01 mg.kg-1, kadaverinu 439,8 mg.kg-1 a histaminu 195,01 mg.kg-1 v mase strojně děleném).Putrescin je navrhován jako in
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GL - Fishery
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
Result was created during the realization of more than one project. More information in the Projects tab.
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2010
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Bulletin
ISSN
0007-389X
e-ISSN
—
Volume of the periodical
46
Issue of the periodical within the volume
2
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
10
Pages from-to
—
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—