All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Biogenic amines in mechanically separated and nonseparated common carp (Cyprinus carpio L.) flesh

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F10%3A00012666" target="_blank" >RIV/60076658:12220/10:00012666 - isvavai.cz</a>

  • Alternative codes found

    RIV/60076658:12520/10:00011471

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Tvorba biogenních aminů ve strojně děleném a neupraveném mase kapra obecného (Cyprinus carpio L.)

  • Original language description

    Sledování výskytu biogenních aminů ve strojně děleném a v neupraveném mase kapraobecného (Cyprinus carpio) probíhalo 14 dnů při teplotě 3 °C a 4 dny při teplotě 15 °C, ažza hranici senzorické poživatelnosti potraviny. Kapilární zónovou elektroforézou (CZE) bylhodnocen obsah putrescinu, kadaverinu a histaminu. Zjišťování obsahů biogenních aminůbylo prováděno ve 24hodinovém intervalu. Výsledky prokázaly rozdílnou dynamiku tvorbyaminů vzhledem k teplotě skladování masa (13. den skladování při teplotě 3 °Chodnoty putrescinu54,8 mg.kg- 1, kadaverinu 36,57 mg.kg-1 a histaminu 20,1 mg.kg-1 v neupraveném masea hodnoty putrescinu 183,1 mg.kg-1, kadaverinu 90,8 mg.kg-1 a histaminu 205,4 mg.kg-1 v masestrojně děleném a 4. den skladování při teplotě 15 °C hodnotyputrescinu 86,61 mg.kg-1, kadaverinu175,9 mg.kg-1 a histaminu 42,14 mg.kg-1 v neupraveném mase a hodnoty putrescinu172,01 mg.kg-1, kadaverinu 439,8 mg.kg-1 a histaminu 195,01 mg.kg-1 v mase strojně děleném).Putrescin je navrhován jako in

  • Czech name

    Tvorba biogenních aminů ve strojně děleném a neupraveném mase kapra obecného (Cyprinus carpio L.)

  • Czech description

    Sledování výskytu biogenních aminů ve strojně děleném a v neupraveném mase kapraobecného (Cyprinus carpio) probíhalo 14 dnů při teplotě 3 °C a 4 dny při teplotě 15 °C, ažza hranici senzorické poživatelnosti potraviny. Kapilární zónovou elektroforézou (CZE) bylhodnocen obsah putrescinu, kadaverinu a histaminu. Zjišťování obsahů biogenních aminůbylo prováděno ve 24hodinovém intervalu. Výsledky prokázaly rozdílnou dynamiku tvorbyaminů vzhledem k teplotě skladování masa (13. den skladování při teplotě 3 °Chodnoty putrescinu54,8 mg.kg- 1, kadaverinu 36,57 mg.kg-1 a histaminu 20,1 mg.kg-1 v neupraveném masea hodnoty putrescinu 183,1 mg.kg-1, kadaverinu 90,8 mg.kg-1 a histaminu 205,4 mg.kg-1 v masestrojně děleném a 4. den skladování při teplotě 15 °C hodnotyputrescinu 86,61 mg.kg-1, kadaverinu175,9 mg.kg-1 a histaminu 42,14 mg.kg-1 v neupraveném mase a hodnoty putrescinu172,01 mg.kg-1, kadaverinu 439,8 mg.kg-1 a histaminu 195,01 mg.kg-1 v mase strojně děleném).Putrescin je navrhován jako in

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GL - Fishery

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    Result was created during the realization of more than one project. More information in the Projects tab.

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2010

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Bulletin

  • ISSN

    0007-389X

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    46

  • Issue of the periodical within the volume

    2

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    10

  • Pages from-to

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database