The eggs as source of microelements in nutrition
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F10%3A00012681" target="_blank" >RIV/60076658:12220/10:00012681 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Vejce jako zdroj mikroprvků ve výživě
Original language description
Obsah jódu ve žloutku vajec z velkochovů výrazně převyšuje jeho obsah u vajec z malochovů. Žloutek vajec z velkochovů pokrývá 10,2% denní potřeby jódu u dospělých, zatímco vejce z malochovů pouze 3,3%. V pokrytí denní potřeby jiných prvků nebyl zjištěn mezi velkochovy a malochovy významný rozdíl (Zn: 2,8%, Cu: 15,5%, Mn: 0,75%).
Czech name
Vejce jako zdroj mikroprvků ve výživě
Czech description
Obsah jódu ve žloutku vajec z velkochovů výrazně převyšuje jeho obsah u vajec z malochovů. Žloutek vajec z velkochovů pokrývá 10,2% denní potřeby jódu u dospělých, zatímco vejce z malochovů pouze 3,3%. V pokrytí denní potřeby jiných prvků nebyl zjištěn mezi velkochovy a malochovy významný rozdíl (Zn: 2,8%, Cu: 15,5%, Mn: 0,75%).
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GG - Zootechnics
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/1B44013" target="_blank" >1B44013: Regulation of Iodine - content in Animal Products</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2010
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Animal physiology 2010
ISBN
978-80-7375-403-7
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
6
Pages from-to
—
Publisher name
Mendelova univerzita v Brně
Place of publication
Brno
Event location
Valtice
Event date
Jan 1, 2010
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—