All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Qualitative parameters of grazing at different altitudes

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F12%3A43883317" target="_blank" >RIV/60076658:12220/12:43883317 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Kvalitativní parametry pastevních porostů v různých nadmořských výškách

  • Original language description

    Pastva je nejpřirozenějším a nejlepším způsobem výživy přežvýkavců. V podhorských oblastech výrazně snižuje náklady na krmení. Cílem práce bylo porovnat druhové složení pastevního porostu a jeho chemické složení ve 3 lokalitách ,farma A, farmaB, farmaC,v různých nadmořských výškách 600, 700, 800m n.m. Bylo prováděno stanovení vlákniny (CF, NDF, ADF), dusíkatých látek, tuku, popele. Obsah dusíkatých látek se pohyboval v rozmezí od 14,3 do 21,67%.Obsah hrubé vlákniny v průběhu pastevní sezóny stoupl z 18na 25,5%. Potřeba NDF pro dojené krávy byla splněna pro farmu A a C. Doporučené hodnoty pro ADF byly splněny ve farmě A, B i C. Během pastevního období klesá podíl jetelovin a stoupá podíl trav.

  • Czech name

    Kvalitativní parametry pastevních porostů v různých nadmořských výškách

  • Czech description

    Pastva je nejpřirozenějším a nejlepším způsobem výživy přežvýkavců. V podhorských oblastech výrazně snižuje náklady na krmení. Cílem práce bylo porovnat druhové složení pastevního porostu a jeho chemické složení ve 3 lokalitách ,farma A, farmaB, farmaC,v různých nadmořských výškách 600, 700, 800m n.m. Bylo prováděno stanovení vlákniny (CF, NDF, ADF), dusíkatých látek, tuku, popele. Obsah dusíkatých látek se pohyboval v rozmezí od 14,3 do 21,67%.Obsah hrubé vlákniny v průběhu pastevní sezóny stoupl z 18na 25,5%. Potřeba NDF pro dojené krávy byla splněna pro farmu A a C. Doporučené hodnoty pro ADF byly splněny ve farmě A, B i C. Během pastevního období klesá podíl jetelovin a stoupá podíl trav.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GC - Plant growing, crop rotation

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2012

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Nové poznatky v lukařství a pastvinářství

  • ISBN

    978-80-7394-345-5

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    6

  • Pages from-to

    40-45

  • Publisher name

    Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích

  • Place of publication

    České Budějovice

  • Event location

    České Budějovice

  • Event date

    Aug 30, 2012

  • Type of event by nationality

    CST - Celostátní akce

  • UT code for WoS article