Qualitative parameters of grazing at different altitudes
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F12%3A43883317" target="_blank" >RIV/60076658:12220/12:43883317 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Kvalitativní parametry pastevních porostů v různých nadmořských výškách
Original language description
Pastva je nejpřirozenějším a nejlepším způsobem výživy přežvýkavců. V podhorských oblastech výrazně snižuje náklady na krmení. Cílem práce bylo porovnat druhové složení pastevního porostu a jeho chemické složení ve 3 lokalitách ,farma A, farmaB, farmaC,v různých nadmořských výškách 600, 700, 800m n.m. Bylo prováděno stanovení vlákniny (CF, NDF, ADF), dusíkatých látek, tuku, popele. Obsah dusíkatých látek se pohyboval v rozmezí od 14,3 do 21,67%.Obsah hrubé vlákniny v průběhu pastevní sezóny stoupl z 18na 25,5%. Potřeba NDF pro dojené krávy byla splněna pro farmu A a C. Doporučené hodnoty pro ADF byly splněny ve farmě A, B i C. Během pastevního období klesá podíl jetelovin a stoupá podíl trav.
Czech name
Kvalitativní parametry pastevních porostů v různých nadmořských výškách
Czech description
Pastva je nejpřirozenějším a nejlepším způsobem výživy přežvýkavců. V podhorských oblastech výrazně snižuje náklady na krmení. Cílem práce bylo porovnat druhové složení pastevního porostu a jeho chemické složení ve 3 lokalitách ,farma A, farmaB, farmaC,v různých nadmořských výškách 600, 700, 800m n.m. Bylo prováděno stanovení vlákniny (CF, NDF, ADF), dusíkatých látek, tuku, popele. Obsah dusíkatých látek se pohyboval v rozmezí od 14,3 do 21,67%.Obsah hrubé vlákniny v průběhu pastevní sezóny stoupl z 18na 25,5%. Potřeba NDF pro dojené krávy byla splněna pro farmu A a C. Doporučené hodnoty pro ADF byly splněny ve farmě A, B i C. Během pastevního období klesá podíl jetelovin a stoupá podíl trav.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GC - Plant growing, crop rotation
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2012
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Nové poznatky v lukařství a pastvinářství
ISBN
978-80-7394-345-5
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
6
Pages from-to
40-45
Publisher name
Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
Place of publication
České Budějovice
Event location
České Budějovice
Event date
Aug 30, 2012
Type of event by nationality
CST - Celostátní akce
UT code for WoS article
—