Changes in technological quality of eggs by addition crushed grape seeds info compound feed of laying hens
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F14%3A43887606" target="_blank" >RIV/60076658:12220/14:43887606 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Změny technologické kvality vajec přídavkem drcených vinných semen do krmné dávky nosnic.
Original language description
Semena révy vinné, vedlejší produkt při výrobě vína, jsou významným zdrojem biologicky kativní látek a oleje. Tato surovina, dosud považovaná za odpadní produkt, b mohla bvbýt vyuřívána k dalším účelům. Látky v ní obsažené mohou mít pozitivní vliv na lidské zdraví v oblasti prevence a stejně tak by mohly být využity jako součást krmné dávky hospodářských zvířat. Pokus proběhl ve dvou cyklech na hybridní kombinaci nosnice ISA BROWN. Cílem studie bylo vyhodnotit, zda přídavek 5hm% drcených vinných semen do krmné směsi nosnic ovlivní u vajec hmotnost, podíl žloutu a bílku, dále hmotnost a tloušťku skořápky.
Czech name
Změny technologické kvality vajec přídavkem drcených vinných semen do krmné dávky nosnic.
Czech description
Semena révy vinné, vedlejší produkt při výrobě vína, jsou významným zdrojem biologicky kativní látek a oleje. Tato surovina, dosud považovaná za odpadní produkt, b mohla bvbýt vyuřívána k dalším účelům. Látky v ní obsažené mohou mít pozitivní vliv na lidské zdraví v oblasti prevence a stejně tak by mohly být využity jako součást krmné dávky hospodářských zvířat. Pokus proběhl ve dvou cyklech na hybridní kombinaci nosnice ISA BROWN. Cílem studie bylo vyhodnotit, zda přídavek 5hm% drcených vinných semen do krmné směsi nosnic ovlivní u vajec hmotnost, podíl žloutu a bílku, dále hmotnost a tloušťku skořápky.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GG - Zootechnics
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QI111B107" target="_blank" >QI111B107: Research on grape seed biologically active compounds extraction and utilization in order to improve a farm animal metabolism as a base for a proposal for the best available technique (BAT).</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2014
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Aktuální otázky bioklimatologie zvířat 2014
ISBN
978-80-7403-127-4
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
2
Pages from-to
33-34
Publisher name
Výzkumný ústav živočišné výroby Praha
Place of publication
Praha
Event location
Brno
Event date
Nov 20, 2014
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—