Sensory evaluation of mould ripening cheeses depending on maturation
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F15%3A43890034" target="_blank" >RIV/60076658:12220/15:43890034 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Senzorické hodnocení sýrů s plísní na povrchu v závislosti na stadiu zralosti
Original language description
Senzorická jakost je jedním z rozhodujících faktorů, které ovlivňují spotřebu potravin. U plísňových sýrů, které patří mezi oblíbenou skupinu sýrů, je podstatným kritériem výběru zralost sýra. Pořadový preferenční test byl proveden ve skupině 54 hodnotitelů (studenti, 20 - 24 let), kteří měli za úkol seřadit čtyři vzorky dvou druhů sýrů s plísní na povrchu (hermelín) v odlišném stadiu zralosti. Z analýzy vyplynulo, že v uvedené skupině posuzovatelů (20 žen, 34 mužů) byl nejlépe hodnocen sýr s kratší dobou zrání, zatímco sýry déle zrající byly preferovány v menší míře. Výsledky nebyly statisticky významné.
Czech name
Senzorické hodnocení sýrů s plísní na povrchu v závislosti na stadiu zralosti
Czech description
Senzorická jakost je jedním z rozhodujících faktorů, které ovlivňují spotřebu potravin. U plísňových sýrů, které patří mezi oblíbenou skupinu sýrů, je podstatným kritériem výběru zralost sýra. Pořadový preferenční test byl proveden ve skupině 54 hodnotitelů (studenti, 20 - 24 let), kteří měli za úkol seřadit čtyři vzorky dvou druhů sýrů s plísní na povrchu (hermelín) v odlišném stadiu zralosti. Z analýzy vyplynulo, že v uvedené skupině posuzovatelů (20 žen, 34 mužů) byl nejlépe hodnocen sýr s kratší dobou zrání, zatímco sýry déle zrající byly preferovány v menší míře. Výsledky nebyly statisticky významné.
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2015
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Mlékařské listy - zpravodaj
ISSN
1212-950X
e-ISSN
—
Volume of the periodical
neuveden
Issue of the periodical within the volume
150
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
4
Pages from-to
"VIII"-"XI"
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—