All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Characterization of beetroot (Beta vulgaris var. conditiva) flour and its antioxidant activity

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F18%3A43897620" target="_blank" >RIV/60076658:12220/18:43897620 - isvavai.cz</a>

  • Alternative codes found

    RIV/60076658:12410/18:43897620 RIV/60076658:12520/18:43897620 RIV/00027022:_____/18:N0000017

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Charakteristika mouky ze salátové řepy (Beta vulgaris var. conditiva) a její antioxidační aktivita

  • Original language description

    Salátová řepa je cenná kořenová zelenina přinášející konzumentům řadu nutričně a zdravotně cenných látek. V tomto příspěvku byla porovnávána funkční charakteristika a obsah barviv lyofilizované mouky připravené z kořenů dvou odrůd (Betina, Burpeeʼs Golden) s odlišnou barvou dužniny kořene (červenou a žlutou). Bylo zjištěno, že technologické parametry (rozpustnost, vazba vody a tuku) nevykazují mezi odrůdovými vzorky mouky průkazné rozdíly. Obsah celkových betalainů, betakyanů, betaxanthinů a celkových polyfenolů byl výrazně vyšší u mouky připravené z odrůdy Betina, která má červenou barvu dužniny kořene. V souladu s vyšším obsahem uvedených látek byla u mouky z odrůdy Betina nalezena také vyšší antioxidační aktivita.

  • Czech name

    Charakteristika mouky ze salátové řepy (Beta vulgaris var. conditiva) a její antioxidační aktivita

  • Czech description

    Salátová řepa je cenná kořenová zelenina přinášející konzumentům řadu nutričně a zdravotně cenných látek. V tomto příspěvku byla porovnávána funkční charakteristika a obsah barviv lyofilizované mouky připravené z kořenů dvou odrůd (Betina, Burpeeʼs Golden) s odlišnou barvou dužniny kořene (červenou a žlutou). Bylo zjištěno, že technologické parametry (rozpustnost, vazba vody a tuku) nevykazují mezi odrůdovými vzorky mouky průkazné rozdíly. Obsah celkových betalainů, betakyanů, betaxanthinů a celkových polyfenolů byl výrazně vyšší u mouky připravené z odrůdy Betina, která má červenou barvu dužniny kořene. V souladu s vyšším obsahem uvedených látek byla u mouky z odrůdy Betina nalezena také vyšší antioxidační aktivita.

Classification

  • Type

    J<sub>ost</sub> - Miscellaneous article in a specialist periodical

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    40101 - Agriculture

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QJ1610324" target="_blank" >QJ1610324: The study of traditional and new crops as sources antioxidants and other healthful nutrients and their use in food production.</a><br>

  • Continuities

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Others

  • Publication year

    2018

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Úroda

  • ISSN

    0139-6013

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    12

  • Issue of the periodical within the volume

    LXVI

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

    397-400

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database