Sensory acceptability of yogurt with added flaxseed flour: a pilot study
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F23%3A43906854" target="_blank" >RIV/60076658:12220/23:43906854 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="http://file:///C:/Users/Samkova/Downloads/sbornik-prispevku-z-konference-minoritni-olejniny%20(1).pdf" target="_blank" >http://file:///C:/Users/Samkova/Downloads/sbornik-prispevku-z-konference-minoritni-olejniny%20(1).pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Senzorická přijatelnost jogurtů s přídavkem lněné mouky: pilotní studie
Original language description
Jogurty jsou samy o sobě považovány za funkční potravinu a jsou i vhodným produktem pro další obohacování. Cílem práce bylo posoudit vliv přídavku výliskové mouky ze lněných semen na přijatelnost jogurtů konzumenty. Byly vyrobeny tři vzorky jogurtů s různým přídavkem výliskové mouky (0 %, 1 % a 3 %), u kterých byla následně provedena senzorická analýza. Byl potvrzen vliv přídavku výliskové mouky ze lněných semen na konzistenci a intenzitu kyselé chuti. Z hlediska přijatelnosti se konzumentům jevil jako nejlepší jogurt s 1 % výliskové mouky ze lněných semen.
Czech name
Senzorická přijatelnost jogurtů s přídavkem lněné mouky: pilotní studie
Czech description
Jogurty jsou samy o sobě považovány za funkční potravinu a jsou i vhodným produktem pro další obohacování. Cílem práce bylo posoudit vliv přídavku výliskové mouky ze lněných semen na přijatelnost jogurtů konzumenty. Byly vyrobeny tři vzorky jogurtů s různým přídavkem výliskové mouky (0 %, 1 % a 3 %), u kterých byla následně provedena senzorická analýza. Byl potvrzen vliv přídavku výliskové mouky ze lněných semen na konzistenci a intenzitu kyselé chuti. Z hlediska přijatelnosti se konzumentům jevil jako nejlepší jogurt s 1 % výliskové mouky ze lněných semen.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
—
OECD FORD branch
21101 - Food and beverages
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QK1910302" target="_blank" >QK1910302: Processing of waste products obtained during oil extraction from oil crop seeds on new commodities with nutritional and health benefits</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2023
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Sborník příspěvků z odborné konference "Minoritní olejniny – význam, pěstování, využití"
ISBN
978-80-7694-033-8
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
5
Pages from-to
79-83
Publisher name
Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Fakulta zemědělská a technologická
Place of publication
České Budějovice
Event location
České Budějovice
Event date
Oct 18, 2023
Type of event by nationality
CST - Celostátní akce
UT code for WoS article
—