All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Labour productivity as a factor of growth competitiveness in the food industry

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12510%2F13%3A43886238" target="_blank" >RIV/60076658:12510/13:43886238 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Produktivita práce jako jeden z faktorů růstu konkurenceschopnosti v potravinářském průmyslu

  • Original language description

    Hlavním cílem toho článku je posoudit, zda produktivita práce ovlivňuje konkurenceschopnost potravinářských podniků. Základním zdrojem dat byly informace z Eurostatu (Národní účetnictví) za období 1995 - 2011 (17 let). Dalším zdrojem informací byla databáze 652 podniků. Bylo zjištěno, že potravinářský průmysl je základním kamenem zpracovatelského průmyslu, ale jeho význam se v rámci zpracovatelského sektoru dlouhodobě snižuje. Hospodářský cyklus má na potravinářský průmysl jen malý vliv ve srovnání s ostatními sektory zpracovatelského průmyslu. Podniková analýza byla zaměřena na souvislost produktivity práce s velikostí podniku. Největší produktivita práce byla zjištěna u velkých podniků a naopak nejnižší u mikropodniků. Analýzou dat se nepodařila prokázat lineární korelovatelnost mezi ukazateli produktivity práce na jedné straně a ukazateli rentability (rentabilita aktiv, rentabilita vlastního kapitálu) na druhé straně. Z uvedených výsledků lze vyvodit, že produktivita práce v potravi

  • Czech name

    Produktivita práce jako jeden z faktorů růstu konkurenceschopnosti v potravinářském průmyslu

  • Czech description

    Hlavním cílem toho článku je posoudit, zda produktivita práce ovlivňuje konkurenceschopnost potravinářských podniků. Základním zdrojem dat byly informace z Eurostatu (Národní účetnictví) za období 1995 - 2011 (17 let). Dalším zdrojem informací byla databáze 652 podniků. Bylo zjištěno, že potravinářský průmysl je základním kamenem zpracovatelského průmyslu, ale jeho význam se v rámci zpracovatelského sektoru dlouhodobě snižuje. Hospodářský cyklus má na potravinářský průmysl jen malý vliv ve srovnání s ostatními sektory zpracovatelského průmyslu. Podniková analýza byla zaměřena na souvislost produktivity práce s velikostí podniku. Největší produktivita práce byla zjištěna u velkých podniků a naopak nejnižší u mikropodniků. Analýzou dat se nepodařila prokázat lineární korelovatelnost mezi ukazateli produktivity práce na jedné straně a ukazateli rentability (rentabilita aktiv, rentabilita vlastního kapitálu) na druhé straně. Z uvedených výsledků lze vyvodit, že produktivita práce v potravi

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    AE - Management, administration and clerical work

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2013

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Trendy v podnikání 2013

  • ISBN

    978-80-261-0321-9

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    8

  • Pages from-to

    1-8

  • Publisher name

    Ekonomická fakulta, Západočeská univerzita v Plzni

  • Place of publication

    Plzeň

  • Event location

    Plzeň

  • Event date

    Nov 14, 2013

  • Type of event by nationality

    EUR - Evropská akce

  • UT code for WoS article