Technology of brown trout culture in control conditions for running waters stocks production
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12520%2F09%3A00010293" target="_blank" >RIV/60076658:12520/09:00010293 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Technologie chovu pstruha obecného v kontrolovaných podmínkách za účelem produkce násadového materiálu pro zarybňování volných vod
Original language description
Cílem technologie je poskytnout rybářské praxi informace o chovatelských postupech a managementu chovu místních populací pstruha obecného (Salmo trutta m. fario L.) v kontrolovaných podmínkách. Hlavní pozornost je věnována popisu technologických postupůzakládání generačních hejn, odchovu jednotlivých kategorií, umělé reprodukci odchovaných generačních ryb, inkubaci jiker a zdravotní problematice. Účelem zavedení technologie v praxi má být zvýšení a stabilizace produkce kvalitních geneticky původních násad pstruha obecného pro zarybnění volných vod. Navržené postupy splňují parametry dlouhodobé udržitelnosti a stability produkce kvalitních násad.
Czech name
Technologie chovu pstruha obecného v kontrolovaných podmínkách za účelem produkce násadového materiálu pro zarybňování volných vod
Czech description
Cílem technologie je poskytnout rybářské praxi informace o chovatelských postupech a managementu chovu místních populací pstruha obecného (Salmo trutta m. fario L.) v kontrolovaných podmínkách. Hlavní pozornost je věnována popisu technologických postupůzakládání generačních hejn, odchovu jednotlivých kategorií, umělé reprodukci odchovaných generačních ryb, inkubaci jiker a zdravotní problematice. Účelem zavedení technologie v praxi má být zvýšení a stabilizace produkce kvalitních geneticky původních násad pstruha obecného pro zarybnění volných vod. Navržené postupy splňují parametry dlouhodobé udržitelnosti a stability produkce kvalitních násad.
Classification
Type
Z<sub>tech</sub> - Verified technology
CEP classification
GL - Fishery
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
Result was created during the realization of more than one project. More information in the Projects tab.
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2009
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Internal product ID
POTECH09
Numerical identification
—
Technical parameters
Český rybářský svaz, místní organizace Husinec, Mikulášova 149, 384 21 Husinec (IČ: 00475611), Datum uzavření smlouvy: 14.12.2009
Economical parameters
V letech 2006-2008 (ověřování technologie) v MO ČRS Husinec byla průměrná roční produkce jiker pstruha obecného s využitím této technologie o 192 % vyšší v porovnání s tradiční technologií využívající odlovené volně žijící ryby.
Application category by cost
—
Owner IČO
60076658
Owner name
Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Fakulta rybářství a ochrany vod
Owner country
CZ - CZECH REPUBLIC
Usage type
P - Využití výsledku jiným subjektem je v některých případech možné bez nabytí licence
Licence fee requirement
Z - Poskytovatel licence na výsledek nepožaduje v některých případech licenční poplatek
Web page
—