Thermosterilzation of fresh meat of freshwatter fish
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12520%2F22%3A43905197" target="_blank" >RIV/60076658:12520/22:43905197 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Termosterilace čerstvé svaloviny sladkovodních druhů ryb
Original language description
Technologický proces umožňující výrobu rybích konzerv za současného zachování jakosti rybí svaloviny, srovnatelné s šetrnými způsoby úprav, jako je např. vaření v páře.
Czech name
Termosterilace čerstvé svaloviny sladkovodních druhů ryb
Czech description
Technologický proces umožňující výrobu rybích konzerv za současného zachování jakosti rybí svaloviny, srovnatelné s šetrnými způsoby úprav, jako je např. vaření v páře.
Classification
Type
Z<sub>tech</sub> - Verified technology
CEP classification
—
OECD FORD branch
21101 - Food and beverages
Result continuities
Project
<a href="/en/project/TP01010019" target="_blank" >TP01010019: Development of Proof of concept activities at the South Bohemia university</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2022
Confidentiality
U - Předmět řešení projektu je utajovanou skutečností podle zvláštních právních předpisů nebo je skutečností, jejíž zveřejnění by mohlo ohrozit činnost zpravodajské služby. Údaje o projektu jsou upraveny tak, aby byly zveřejnitelné
Data specific for result type
Internal product ID
neuvedeno
Numerical identification
2201100535; 2201100366
Technical parameters
Ověření technologie: 1) Delius s.r.o., Moravská 1502/19, 120 00 Praha 2, IČ: 01441710, tomas@congrady.eu. Tel.: +420 720 527 631, Číslo objednávky: 2201100535 2) Designfoods s.r.o., Leštinská 2443/30, 789 01 Zábřeh IČ:27842762, olin.bezchleba@designfoods.cz, tel.: +420 722 689 531 Číslo objednávky: 2201100366
Economical parameters
Výstup umožňuje zhodnocení svaloviny sladkovodních ryb v násobcích stávající marže. Např. položka kapr filet bez kůže, běžně dodávaná za cenu cca 350-400,-/kg s DPH je po využití dané technologie možno dodávat za 1300,-/kg s DPH s čistým ziskem cca 350,-/kg s DPH. Technologie zároveň zvyšuje trvanlivost vstupní suroviny na 6 měsíců při teplotě do 5°C, což umožňuje využití ryb v době přebytku nebo při nárazových potřebách zpracování.
Application category by cost
—
Owner IČO
60076658
Owner name
Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
Owner country
CZ - CZECH REPUBLIC
Usage type
P - Využití výsledku jiným subjektem je v některých případech možné bez nabytí licence
Licence fee requirement
Z - Poskytovatel licence na výsledek nepožaduje v některých případech licenční poplatek
Web page
—