All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

The effects of cultivation conditions on polyphenol compounds levels in potato tubers periderm in varieties differing in their susceptibility to common scab.

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60077379%3A_____%2F01%3A61013171" target="_blank" >RIV/60077379:_____/01:61013171 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Vliv podmínek pěstování na obsah polyfenolických látek ve slupkách brambor u odrůd různě citlivých ke strupovitosti.

  • Original language description

    Obsahy polyfenolických látek ve slupkách hlíz brambor byly ovlivněny odrůdou, lokalitou, ročníkem, dobou odběru hlíz a nebyly ovlivněny dobou zralosti odrůd brambor. Odrůdy se lišily obsahem polyfenolických látek ve slupce. Obsah těchto látek ve slupkáchpatnácti testovaných odrůd, různě citlivých ke strupovitosti, byl nejvyšší u odrůd méně náchylných. Regresní analýza prokázala, že se zvyšujícím se obsahem polyfenolických látek ve slupkách se snižuje stupeň napadení (P=0,006). Schopnost odrůd akumulovat buď více, nebo méně polyfenolických látek se projevila shodně na obou plochách i v nádobovém pokusu. Obsah polyfenolických látek ve slupce hlíz brambor ve vztahu k k výskytu strupovitosti je nutné studovat v období iniciace infekce, tj. v našich podmínkách 60-65 dnů od výsadby. V průběhu vegetace dochází k poklesu obsahu těchto látek ve slupce hlíz a rozdíly mezi odrůdami se snižují.

  • Czech name

    Vliv podmínek pěstování na obsah polyfenolických látek ve slupkách brambor u odrůd různě citlivých ke strupovitosti.

  • Czech description

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    EH - Ecology - communities

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/IBS6066001" target="_blank" >IBS6066001: Antioxidative enzymes as a markers for determination of potato susceptibility to common scab</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2001

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Sborník z mezinárodní vědecké konference Biologicky aktivní fenolické látky v zemědělských plodinách.

  • ISBN

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    10

  • Pages from-to

    66-75

  • Publisher name

    Výzkumný ústav rostlinné výroby

  • Place of publication

    Jevíčko

  • Event location

    Praha [CZ]

  • Event date

    Nov 7, 2001

  • Type of event by nationality

    CST - Celostátní akce

  • UT code for WoS article