Common scab of potato - detection of cultivar sensitivity and arrangements in growing practice.
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60077379%3A_____%2F03%3A61033129" target="_blank" >RIV/60077379:_____/03:61033129 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Obecná strupovitost brambor - detekce náchylnosti odrůd a opatření v pěstitelské praxi.
Original language description
Obecná strupovitost brambor (Streptomyces sp.) je rozšířená choroba a odrůdy brambor mají rozdílnou náchylnost k tomuto onemocnění. Praktická ochrana proti obecné strupovitosti je zaměřena na úpravu faktorů prostředí a využití vlastností odrůd. Šlechtěníbrambor zahrnuje pouze popis náchylnosti novošlechtění k této chorobě. Omezení napadení hlíz brambor je v současné době velmi aktuální, neboť choroba významným způsobem ovlivňuje tržní uplatnění brambor. Dosud ojedinělý komplexní přístup k problematiceobecné strupovitosti umožnil nalézt nebo lépe definovat několik markerů pro testování náchylnosti novošlechtění brambor ke strupovitosti (poměr Ca/P, obsah polyfenolových látek a aktivita antioxidativního obranného systému v peridermu hlízy). Prezentované metodiky umožňují provádět selekci kříženců brambor u nichž by riziko náchylnosti k obecné strupovitosti bylo nejmenší. Metodiky mohou také přispět k objasnění fyziologických procesů v hlíze ve vztahu k dalším stresovým faktorům prostře
Czech name
Obecná strupovitost brambor - detekce náchylnosti odrůd a opatření v pěstitelské praxi.
Czech description
—
Classification
Type
B - Specialist book
CEP classification
EH - Ecology - communities
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
Result was created during the realization of more than one project. More information in the Projects tab.
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2003
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
ISBN
80-7271-138-5
Number of pages
32
Publisher name
Ústav zemědělských a potravinářských informací
Place of publication
Praha
UT code for WoS book
—