Potato growing technology
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60109807%3A_____%2F04%3A00011215" target="_blank" >RIV/60109807:_____/04:00011215 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Technologie pěstování brambor
Original language description
Publikace obsahuje, na základě výsledků výzkumných projektů, nejnovější informace určené sice především pěstitelům brambor, ale zároveň je připravena tak, aby bylo možné její využití v celé výrobkové vertikále včetně kontrolních institucí (ÚKZÚZ, SRS, SZPI) a pro zemědělské střední a vysoké školství. Zabývá se půdními, povětrnostními a s ohledem na vstup ČR do EU i ekonomickými podmínkami pro pěstování brambor. Přináší informace o zpracování (odkamenění) půdy, přípravě sadby, sázení, hnojení a ošetřování porostů ve vegetaci. Ochrana před zaplevelením a proti abionózám, chorobám a škůdcům včetně karanténních uvádí nejvíce poznatků o nejzávažnější chorobě, tj. o plísni bramboru. Původní je postup umožňující využít informace o vlastnostech jednotlivých odrůd k jejich výběru pro požadovaný způsob užití produkce (raný a pozdní konzum, pro mytí a loupání hlíz a na výrobu potravinářských výrobků i škrobu). Jsou uvedeny postupy pro přípravu porostů na sklizeň, vlastní sklizeň, posklizňovou a t
Czech name
Technologie pěstování brambor
Czech description
Publikace obsahuje, na základě výsledků výzkumných projektů, nejnovější informace určené sice především pěstitelům brambor, ale zároveň je připravena tak, aby bylo možné její využití v celé výrobkové vertikále včetně kontrolních institucí (ÚKZÚZ, SRS, SZPI) a pro zemědělské střední a vysoké školství. Zabývá se půdními, povětrnostními a s ohledem na vstup ČR do EU i ekonomickými podmínkami pro pěstování brambor. Přináší informace o zpracování (odkamenění) půdy, přípravě sadby, sázení, hnojení a ošetřování porostů ve vegetaci. Ochrana před zaplevelením a proti abionózám, chorobám a škůdcům včetně karanténních uvádí nejvíce poznatků o nejzávažnější chorobě, tj. o plísni bramboru. Původní je postup umožňující využít informace o vlastnostech jednotlivých odrůd k jejich výběru pro požadovaný způsob užití produkce (raný a pozdní konzum, pro mytí a loupání hlíz a na výrobu potravinářských výrobků i škrobu). Jsou uvedeny postupy pro přípravu porostů na sklizeň, vlastní sklizeň, posklizňovou a t
Classification
Type
B - Specialist book
CEP classification
GC - Plant growing, crop rotation
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2004
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
ISBN
—
Number of pages
90
Publisher name
Ústav zemědělských a potravinářských informací
Place of publication
Havlíčkův Brod
UT code for WoS book
—