All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Amylose and phosphorus content of the starch in starch potato varieties

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60109807%3A_____%2F10%3A1R000424" target="_blank" >RIV/60109807:_____/10:1R000424 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Obsah amylózy a fosforu ve škrobu u odrůd brambor určených pro výrobu škrobu

  • Original language description

    Obsah amylózy a amylopektinu ovlivňuje nejen fyzikálně-chemické vlastnosti škrobu, ale má vliv i na průmyslové využití škrobu. Fosfor ovlivňuje funkční vlastnosti škrobu a bramborový škrob je znám vysokou hladinou esterů fosfátu. Práce se zabývá zhodnocením obsahů amylózy a fosforu ve škrobu ve vztahu k 20 odrůdám bramboru pěstovaných na 5 stanovištích v průběhu tří let (2005 - 2007). Laboratorním způsobem získaný škrob byl použit pro stanovení obsahu amylózy enzymatickou metodou (Megazyme) a obsahu fosforu spektrofotometrickou metodou.

  • Czech name

    Obsah amylózy a fosforu ve škrobu u odrůd brambor určených pro výrobu škrobu

  • Czech description

    Obsah amylózy a amylopektinu ovlivňuje nejen fyzikálně-chemické vlastnosti škrobu, ale má vliv i na průmyslové využití škrobu. Fosfor ovlivňuje funkční vlastnosti škrobu a bramborový škrob je znám vysokou hladinou esterů fosfátu. Práce se zabývá zhodnocením obsahů amylózy a fosforu ve škrobu ve vztahu k 20 odrůdám bramboru pěstovaných na 5 stanovištích v průběhu tří let (2005 - 2007). Laboratorním způsobem získaný škrob byl použit pro stanovení obsahu amylózy enzymatickou metodou (Megazyme) a obsahu fosforu spektrofotometrickou metodou.

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    CB - Analytical chemistry, separation

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/1G57056" target="_blank" >1G57056: Selections of cereals and potatoes cultivars and specification of growth suitable conditions for non-food starch production</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2010

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    VÉDECKÉ PRÁCE VÝZKUMNÝ ÚSTAV BRAMBORÁŘSKÝ HAVLÍČKŮV BROD

  • ISSN

    1802-940X

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    neuveden

  • Issue of the periodical within the volume

    18

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    10

  • Pages from-to

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database