Amylose and phosphorus content of the starch in starch potato varieties
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60109807%3A_____%2F10%3A1R000424" target="_blank" >RIV/60109807:_____/10:1R000424 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Obsah amylózy a fosforu ve škrobu u odrůd brambor určených pro výrobu škrobu
Original language description
Obsah amylózy a amylopektinu ovlivňuje nejen fyzikálně-chemické vlastnosti škrobu, ale má vliv i na průmyslové využití škrobu. Fosfor ovlivňuje funkční vlastnosti škrobu a bramborový škrob je znám vysokou hladinou esterů fosfátu. Práce se zabývá zhodnocením obsahů amylózy a fosforu ve škrobu ve vztahu k 20 odrůdám bramboru pěstovaných na 5 stanovištích v průběhu tří let (2005 - 2007). Laboratorním způsobem získaný škrob byl použit pro stanovení obsahu amylózy enzymatickou metodou (Megazyme) a obsahu fosforu spektrofotometrickou metodou.
Czech name
Obsah amylózy a fosforu ve škrobu u odrůd brambor určených pro výrobu škrobu
Czech description
Obsah amylózy a amylopektinu ovlivňuje nejen fyzikálně-chemické vlastnosti škrobu, ale má vliv i na průmyslové využití škrobu. Fosfor ovlivňuje funkční vlastnosti škrobu a bramborový škrob je znám vysokou hladinou esterů fosfátu. Práce se zabývá zhodnocením obsahů amylózy a fosforu ve škrobu ve vztahu k 20 odrůdám bramboru pěstovaných na 5 stanovištích v průběhu tří let (2005 - 2007). Laboratorním způsobem získaný škrob byl použit pro stanovení obsahu amylózy enzymatickou metodou (Megazyme) a obsahu fosforu spektrofotometrickou metodou.
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
CB - Analytical chemistry, separation
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/1G57056" target="_blank" >1G57056: Selections of cereals and potatoes cultivars and specification of growth suitable conditions for non-food starch production</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2010
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
VÉDECKÉ PRÁCE VÝZKUMNÝ ÚSTAV BRAMBORÁŘSKÝ HAVLÍČKŮV BROD
ISSN
1802-940X
e-ISSN
—
Volume of the periodical
neuveden
Issue of the periodical within the volume
18
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
10
Pages from-to
—
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—