Ensuring food in extreme climate conditions
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60162694%3AG42__%2F18%3A00536988" target="_blank" >RIV/60162694:G42__/18:00536988 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Zabezpečení stravování v extrémních klimatických podmínkách
Original language description
Článek se zabývá proviantním zabezpečením AČR obecně, ale především zabezpečením stravování vojáků v oblastech s extrémními klimatickými podmínkami. V první části autor zmiňuje základní pojmy v oblasti proviantního zabezpečení, včetně typů a forem stravování v AČR. V další části jsou popsány nežádoucí vlivy, které působící na potraviny a potravinové doplňky při jejich používání a skladování v extrémních klimatických podmínkách, kdy na těchto potravinách může docházet k mikrobiologickým, chemickým a biochemickým změnám. V poslední části jsou zmíněny a navrženy potraviny a potravinové doplňky vhodné pro použití v extrémních klimatických podmínkách, v závislosti na oblastech možného působení vojáků AČR.
Czech name
Zabezpečení stravování v extrémních klimatických podmínkách
Czech description
Článek se zabývá proviantním zabezpečením AČR obecně, ale především zabezpečením stravování vojáků v oblastech s extrémními klimatickými podmínkami. V první části autor zmiňuje základní pojmy v oblasti proviantního zabezpečení, včetně typů a forem stravování v AČR. V další části jsou popsány nežádoucí vlivy, které působící na potraviny a potravinové doplňky při jejich používání a skladování v extrémních klimatických podmínkách, kdy na těchto potravinách může docházet k mikrobiologickým, chemickým a biochemickým změnám. V poslední části jsou zmíněny a navrženy potraviny a potravinové doplňky vhodné pro použití v extrémních klimatických podmínkách, v závislosti na oblastech možného působení vojáků AČR.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
—
OECD FORD branch
21101 - Food and beverages
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2018
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
HOSPODAŘENÍ A NAKLÁDÁNÍ S MAJETKEM, MANAGEMENT POUŽÍVÁNÍ A ÚDRŽBY PVT
ISBN
978-80-7582-075-4
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
5
Pages from-to
38-42
Publisher name
Univerzita obrany v Brně
Place of publication
Brno
Event location
Brno
Event date
Nov 7, 2018
Type of event by nationality
CST - Celostátní akce
UT code for WoS article
—