All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Barley varieties registered in the Czech republic in 2005

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F05%3A%230000019" target="_blank" >RIV/60193697:_____/05:#0000019 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    angličtina

  • Original language name

    Barley varieties registered in the Czech republic in 2005

  • Original language description

    Based on the results from tests for the registration procedure running in 2002 - 2004 the spring barley malting varieties Bojos, Class, Radegast, Sebastian and Timori were registered in the Czech Republic in 2005. Further, winter barley varieties Campill, Nives and Premuda were registered. Varieties Bojos and Radegast were mainly due to lower apparent final attenuation recommended as the varieties suitable for the production of Czech beer. The varieties Class and Sebastian with very good malting qualityhave high content of extract and higher fermentation. The variety Timori with low extract content was registered due to a low level of lipoxogenase.

  • Czech name

    Odrůdy ječmene registrované v České republice v roce 2005

  • Czech description

    Na základě výsledků zkoušek pro registraci probíhajících v letech 2002-2004 byly v České republice v roce 2005 registrovány sladovnické odrůdy jarního ječmene Bojos, Class, Radegast, Sebastian a Timori. Dále byly registrovány odrůdy ozimého ječmene Campill, Nives a Premuda. Odrůdy Bojos a Redegast byly především pro nižší stupeň dosažitelného stupně prokvašení doporučeny jako odrůdy vhodné pro výrobu českého piva. Odrůdy Class a Sebastian s výběrovou sladovnickou kvalitou mají vysoký obsah extraktu a vykazují hlubší úroveň prokvašení. Odrůda Timori s nízkým obsahem extraktu byla registrována pro nízkou aktivitu lipoxogenázy.

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2005

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Kvasný průmysl

  • ISSN

    0023-5830

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    51

  • Issue of the periodical within the volume

    6

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    5

  • Pages from-to

    190-194

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database