All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

The Effect of Fungicidal Treatment on Selected Quality Parameters of Barley and Malt

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F06%3A%230000125" target="_blank" >RIV/60193697:_____/06:#0000125 - isvavai.cz</a>

  • Alternative codes found

    RIV/25328859:_____/06:#0000196 RIV/60461373:22330/06:00017172

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    angličtina

  • Original language name

    The Effect of Fungicidal Treatment on Selected Quality Parameters of Barley and Malt

  • Original language description

    Protection of barley grain against contamination by fungi (Fusarium spp) is of principal importance. Fungicides applied immediately after full heading of spring barley is a method of direct protection. Extensive two-year field experiments and chemical laboratory analysis were performed to study the effect of previous crops, different fungicides and other conditions on barley and malt quality parameters. The main task was to follow the effect of fungicide on changes of chemical composition in barley andmalt and gushing. The relationship between the studied factors and parameters usually applied to the evaluation of barley and malt quality is quite complex and not straightforward. The responses show typical features of a multifactorial influence with both positive and negative correlations resulting in a decrease or increase in grain quality. The role of previous crops was also found to be important. The fungicides should be applied at the time of heading but not at the very beginning of

  • Czech name

    Vliv fungicidního ošetření na vybrané kvalitativní parametry ječmene a sladu

  • Czech description

    Rostliny jsou v průběhu svého života vystaveny proměnlivým podmínkám vnějšího prostředí, které zpomalují jejich životní funkce a mohou poškodit jednotlivé orgány nebo vést i k jejich uhynutí. Kromě živočichů ohrožují rostliny i patogenní mikroorganismy (viry, bakterie, houby). Jejich průnik do buněk je ztížen pevnou buněčnou stěnou, avšak ani ta není pro řadu z nich nepřekonatelnou překážkou. S napadením a průnikem patogenních mikroorganismů do rostliny, v našem případě obilky ječmene, souvisí některé jevy, které se projeví v průběhu dalšího zpracování obilky (např. při výrobě piva), a snižují tak kvalitu vyrobeného produktu. Jednou z možností, jak chránit rostlinu před mikroorganismy a zamezit nežádoucím reakcím, které jsou odezvou na napadení obilkypatogenem, je použití různých fungicidních přípravků. Předmětem naší práce bylo studium vlivu použitých fungicidních přípravků na vybrané kvalitativní parametry ječmene a sladu (obsah beta-glukanů, pentosanů, kyseliny šťavelové, DON a gush

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    Result was created during the realization of more than one project. More information in the Projects tab.

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2006

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Journal of Agricultural and Food Chemistry

  • ISSN

    0021-8561

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    54

  • Issue of the periodical within the volume

    4

  • Country of publishing house

    US - UNITED STATES

  • Number of pages

    8

  • Pages from-to

    1353-1360

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database