All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Czech type of beer - everyday phenomenon

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F06%3A%230000383" target="_blank" >RIV/60193697:_____/06:#0000383 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    České pivo - každodenní fenomén

  • Original language description

    Ve světě se vyrábí mnoho druhů piv různých organoleptických vlastností i chemického složení. Pivo českého typu ( vyráběbé v ČR) je charakteristické svojí zlatavou barvou, jiskrnnou čirostí a bohatou a kompaktní pěnou. Vůně piva tvoří harmonický celek s výrazným chmelovým aroma. Vybrané analytické vlastnosti piva českého typu : 3 - 8 %hm. neprokvašeného extraktu, barva cca 11 j.EBC, hořkost cca 30 j.EBC, vyšší pH a vyšší obsah polyfenolů. Z hlediska technologického postupu je pro pivo českého typu charakteristický dvourmutový dekokční postup výroby mladiny. Pivo českého typu má zásadní význam pro české pivovarství, a následně pro hospodářství ČR.

  • Czech name

    České pivo - každodenní fenomén

  • Czech description

    Ve světě se vyrábí mnoho druhů piv různých organoleptických vlastností i chemického složení. Pivo českého typu ( vyráběbé v ČR) je charakteristické svojí zlatavou barvou, jiskrnnou čirostí a bohatou a kompaktní pěnou. Vůně piva tvoří harmonický celek s výrazným chmelovým aroma. Vybrané analytické vlastnosti piva českého typu : 3 - 8 %hm. neprokvašeného extraktu, barva cca 11 j.EBC, hořkost cca 30 j.EBC, vyšší pH a vyšší obsah polyfenolů. Z hlediska technologického postupu je pro pivo českého typu charakteristický dvourmutový dekokční postup výroby mladiny. Pivo českého typu má zásadní význam pro české pivovarství, a následně pro hospodářství ČR.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/1M0570" target="_blank" >1M0570: Research Centre for Study of Extract Compounds of Barley and Hop</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2006

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Chemické listy - Sborník

  • ISBN

    0009-2770

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    1

  • Pages from-to

    730

  • Publisher name

    Česká společnost chemická

  • Place of publication

    Praha

  • Event location

    Ústí nad Labem

  • Event date

    Sep 4, 2006

  • Type of event by nationality

    EUR - Evropská akce

  • UT code for WoS article