Determination of sulphur-containing amino acids in barley, malt and beer as N(O,S)-ethoxycarbonyl propyl ester derivates with the GC/ MSD and GC/ FPD methods
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F07%3A%230000409" target="_blank" >RIV/60193697:_____/07:#0000409 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Stanovení sirných aminokyselin v ječmeni, sladu a pivu jako N(O,S)-ethoxykarbonyl propyl ester derivátů metodou GC/MSD a GC/FPD
Original language description
Sirné aminokyseliny jsou přirozenou součástí ječmene, sladu i piva a jsou prekursory vzniku těkavých sirných látek, které mají nezanedbatelnou roli v senzorické jakosti piva. Tyto těkavé sirné látky mohou nepříznivě ovlivnit chuť piva i ve velmi nízkýchkoncentracích. Proto je nutno znát nejen obsah těchto prekursorů ale i možnosti jejich vzniku v průběhu technologie výroby piva. Ke stanovení sirných aminokyselin v ječmeni, sladu a pivu byla použita metoda plynové chromatografie. Před vlastní analýzou byly sirné aminokyseliny derivatizovány za vzniku těkavých N(O,S)-ethoxykarbonyl propyl esterů, které byly následně analyzovány metodou GC/ MSD a GC/ FPD.
Czech name
Stanovení sirných aminokyselin v ječmeni, sladu a pivu jako N(O,S)-ethoxykarbonyl propyl ester derivátů metodou GC/MSD a GC/FPD
Czech description
Sirné aminokyseliny jsou přirozenou součástí ječmene, sladu i piva a jsou prekursory vzniku těkavých sirných látek, které mají nezanedbatelnou roli v senzorické jakosti piva. Tyto těkavé sirné látky mohou nepříznivě ovlivnit chuť piva i ve velmi nízkýchkoncentracích. Proto je nutno znát nejen obsah těchto prekursorů ale i možnosti jejich vzniku v průběhu technologie výroby piva. Ke stanovení sirných aminokyselin v ječmeni, sladu a pivu byla použita metoda plynové chromatografie. Před vlastní analýzou byly sirné aminokyseliny derivatizovány za vzniku těkavých N(O,S)-ethoxykarbonyl propyl esterů, které byly následně analyzovány metodou GC/ MSD a GC/ FPD.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
CB - Analytical chemistry, separation
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2007
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
13th International Symposium on Separation Scieces 13th AACI
ISBN
978-80-227-2698-6
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
5
Pages from-to
—
Publisher name
Slovak University of Technology Bratislava
Place of publication
Bratislava
Event location
Štrbské Pleso
Event date
Jun 27, 2007
Type of event by nationality
WRD - Celosvětová akce
UT code for WoS article
—