All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Determination of sulphur-containing amino acids in barley, malt and beer as N(O,S)-ethoxycarbonyl propyl ester derivates with the GC/ MSD and GC/ FPD methods

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F07%3A%230000409" target="_blank" >RIV/60193697:_____/07:#0000409 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Stanovení sirných aminokyselin v ječmeni, sladu a pivu jako N(O,S)-ethoxykarbonyl propyl ester derivátů metodou GC/MSD a GC/FPD

  • Original language description

    Sirné aminokyseliny jsou přirozenou součástí ječmene, sladu i piva a jsou prekursory vzniku těkavých sirných látek, které mají nezanedbatelnou roli v senzorické jakosti piva. Tyto těkavé sirné látky mohou nepříznivě ovlivnit chuť piva i ve velmi nízkýchkoncentracích. Proto je nutno znát nejen obsah těchto prekursorů ale i možnosti jejich vzniku v průběhu technologie výroby piva. Ke stanovení sirných aminokyselin v ječmeni, sladu a pivu byla použita metoda plynové chromatografie. Před vlastní analýzou byly sirné aminokyseliny derivatizovány za vzniku těkavých N(O,S)-ethoxykarbonyl propyl esterů, které byly následně analyzovány metodou GC/ MSD a GC/ FPD.

  • Czech name

    Stanovení sirných aminokyselin v ječmeni, sladu a pivu jako N(O,S)-ethoxykarbonyl propyl ester derivátů metodou GC/MSD a GC/FPD

  • Czech description

    Sirné aminokyseliny jsou přirozenou součástí ječmene, sladu i piva a jsou prekursory vzniku těkavých sirných látek, které mají nezanedbatelnou roli v senzorické jakosti piva. Tyto těkavé sirné látky mohou nepříznivě ovlivnit chuť piva i ve velmi nízkýchkoncentracích. Proto je nutno znát nejen obsah těchto prekursorů ale i možnosti jejich vzniku v průběhu technologie výroby piva. Ke stanovení sirných aminokyselin v ječmeni, sladu a pivu byla použita metoda plynové chromatografie. Před vlastní analýzou byly sirné aminokyseliny derivatizovány za vzniku těkavých N(O,S)-ethoxykarbonyl propyl esterů, které byly následně analyzovány metodou GC/ MSD a GC/ FPD.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    CB - Analytical chemistry, separation

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2007

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    13th International Symposium on Separation Scieces 13th AACI

  • ISBN

    978-80-227-2698-6

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    5

  • Pages from-to

  • Publisher name

    Slovak University of Technology Bratislava

  • Place of publication

    Bratislava

  • Event location

    Štrbské Pleso

  • Event date

    Jun 27, 2007

  • Type of event by nationality

    WRD - Celosvětová akce

  • UT code for WoS article