All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Monitoring of ferulic acid content during the malt production

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F08%3A%230000473" target="_blank" >RIV/60193697:_____/08:#0000473 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    angličtina

  • Original language name

    Monitoring of ferulic acid content during the malt production

  • Original language description

    Nowadays, causes of wort turbidity have been investigated and relationships between wort turbidity, filterability and beer quality have been studied. Information on ferulic acid will help clarify the causes of turbidity.The optimized method of ultra performance liquid chromatography (UPLC) with UV detection was used for the determination of ferulic acid in barley, malt and wort.

  • Czech name

    Monitoring kyseliny ferulové během sladování

  • Czech description

    V současné době se získávají informace o příčinách vzniku zákalů sladin a vztah mezi zákalem sladiny, filtrovatelností a kvalitou piva. Pro objasnění příčin vzniku zákalů jsou důležité informace o kyselině ferulové. Byla optimalizována metoda na stanovení kyseliny ferulové v ječmeni, sladu a sladině. Analytické stanovení bylo prováděno pomocí vysokoúčinné kapalinové chromatografie s UV detekcí (UPLC-PDA).

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/1M0570" target="_blank" >1M0570: Research Centre for Study of Extract Compounds of Barley and Hop</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2008

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Chemické listy

  • ISSN

    1803-2389

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    102

  • Issue of the periodical within the volume

    15

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    2

  • Pages from-to

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database