All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Barley Storage System and its Impact on Malt and Beer Quality

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F09%3A%230000454" target="_blank" >RIV/60193697:_____/09:#0000454 - isvavai.cz</a>

  • Alternative codes found

    RIV/60193697:_____/09:#0000478

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    angličtina

  • Original language name

    Barley Storage System and its Impact on Malt and Beer Quality

  • Original language description

    An influence of barley storage was tested in laboratory scale. Varieties Jersey a Tolar were stored at the temperature was 10°C in aerobic and anaerobic conditions. Malting was carried out in a laboratory malting plant in periodic interval. Complex evaluation of all determined analytical malt quality by cluster analysis confirmed significant of storage time barley. Malts prepared from longer time stored had higher values of limit attenuation, better prediction of filterability, higher antioxidant activity and slightly better sensorial quality and stability of beer.

  • Czech name

    Systém skladování ječmene a jeho vliv na kvalitu sladu a piva

  • Czech description

    Vliv skladování ječmene byl ověřován v laboratoři. Ječmeny odr. Jersey a Tolar byly skladovány při teplotě 10°C při aerobních a anaerobních podmínkách. V pravidelných intervalech byly prováděny mikrosladovací pokusy a připravené slady byly zpracovány vevarních pokusech. Komplexní vyhodnocení všech stanovených parametrů kvality sladu metodou shlukové analýzy prokázalo vliv skladování ječmene na kvalitu sladu. Některé parametry kvality sladu byly ovlivněny i dobou skladování. Slady připravené po delší době skladování měly vyšší prokvašení, lepší předpověď filtrovatelnosti, vyšší antioxidační stabilitu a mírně lepší senzorickou kvalitu a stabilitu piva.

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/1M0570" target="_blank" >1M0570: Research Centre for Study of Extract Compounds of Barley and Hop</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2009

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Kvasný průmysl

  • ISSN

    0023-5830

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    55

  • Issue of the periodical within the volume

    3

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    9

  • Pages from-to

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database