Barley Storage System and its Impact on Malt and Beer Quality
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F09%3A%230000454" target="_blank" >RIV/60193697:_____/09:#0000454 - isvavai.cz</a>
Alternative codes found
RIV/60193697:_____/09:#0000478
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
angličtina
Original language name
Barley Storage System and its Impact on Malt and Beer Quality
Original language description
An influence of barley storage was tested in laboratory scale. Varieties Jersey a Tolar were stored at the temperature was 10°C in aerobic and anaerobic conditions. Malting was carried out in a laboratory malting plant in periodic interval. Complex evaluation of all determined analytical malt quality by cluster analysis confirmed significant of storage time barley. Malts prepared from longer time stored had higher values of limit attenuation, better prediction of filterability, higher antioxidant activity and slightly better sensorial quality and stability of beer.
Czech name
Systém skladování ječmene a jeho vliv na kvalitu sladu a piva
Czech description
Vliv skladování ječmene byl ověřován v laboratoři. Ječmeny odr. Jersey a Tolar byly skladovány při teplotě 10°C při aerobních a anaerobních podmínkách. V pravidelných intervalech byly prováděny mikrosladovací pokusy a připravené slady byly zpracovány vevarních pokusech. Komplexní vyhodnocení všech stanovených parametrů kvality sladu metodou shlukové analýzy prokázalo vliv skladování ječmene na kvalitu sladu. Některé parametry kvality sladu byly ovlivněny i dobou skladování. Slady připravené po delší době skladování měly vyšší prokvašení, lepší předpověď filtrovatelnosti, vyšší antioxidační stabilitu a mírně lepší senzorickou kvalitu a stabilitu piva.
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/1M0570" target="_blank" >1M0570: Research Centre for Study of Extract Compounds of Barley and Hop</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2009
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Kvasný průmysl
ISSN
0023-5830
e-ISSN
—
Volume of the periodical
55
Issue of the periodical within the volume
3
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
9
Pages from-to
—
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—