All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Use for evaluation falling number of selected features of malt

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F14%3A%230000979" target="_blank" >RIV/60193697:_____/14:#0000979 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

    <a href="http://is.mendelu.cz/dok_server/dokumenty_cteni.pl?id=76214;dok=142180" target="_blank" >http://is.mendelu.cz/dok_server/dokumenty_cteni.pl?id=76214;dok=142180</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Využití čísla poklesu pro hodnocení vybraných vlastností sladu

  • Original language description

    V letech 2010 - 2012 byly provedeny mikrosladovací zkoušky odrůd sladovnického jarního ječmene Bojos, Kangoo a Sebastian. U zrna ječmene bylo stanoveno číslo poklesu podle metodiky pro pšenici. U sladu byly zjištěny hodnoty extraktu v sušině, relativníhoextraktu při 45 oC, diastatické mohutnosti, dosažitelného stupně prokvašení, friability a obsahu ?-glukanů. Ve sledovaném období proběhla tvorba zrna a zrání v příznivých podmínkách, které v obilkách ječmene nevyvolaly procesy se zvýšenou aktivitou ?-amylasy. Tato aktivita byla hodnocena stanovením čísla poklesu. Byly dosahovány hodnoty nad 300 sekund. To ukazuje na nízkou aktivitu ?-amylasy. Na výsledcích jakosti sladu se nemohly projevit důsledky zvýšené aktivity enzymů v době dozrávání. Ve sledovaném období byla zjištěna mírná záporná korelace čísla poklesu s diastatickou mohutností r= -0,42 a s friabilitou r= -0,36 a pozitivní závislost s obsahem ?-glukanů ve sladině r= 0,40.

  • Czech name

    Využití čísla poklesu pro hodnocení vybraných vlastností sladu

  • Czech description

    V letech 2010 - 2012 byly provedeny mikrosladovací zkoušky odrůd sladovnického jarního ječmene Bojos, Kangoo a Sebastian. U zrna ječmene bylo stanoveno číslo poklesu podle metodiky pro pšenici. U sladu byly zjištěny hodnoty extraktu v sušině, relativníhoextraktu při 45 oC, diastatické mohutnosti, dosažitelného stupně prokvašení, friability a obsahu ?-glukanů. Ve sledovaném období proběhla tvorba zrna a zrání v příznivých podmínkách, které v obilkách ječmene nevyvolaly procesy se zvýšenou aktivitou ?-amylasy. Tato aktivita byla hodnocena stanovením čísla poklesu. Byly dosahovány hodnoty nad 300 sekund. To ukazuje na nízkou aktivitu ?-amylasy. Na výsledcích jakosti sladu se nemohly projevit důsledky zvýšené aktivity enzymů v době dozrávání. Ve sledovaném období byla zjištěna mírná záporná korelace čísla poklesu s diastatickou mohutností r= -0,42 a s friabilitou r= -0,36 a pozitivní závislost s obsahem ?-glukanů ve sladině r= 0,40.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2014

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Sborník XL. Konference o jakosti potravin a potravinových surovin - Ingrovy dny 2014

  • ISBN

    978-80-7375-944-5

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    7

  • Pages from-to

    130-136

  • Publisher name

    Mendelova univerzita v Brně

  • Place of publication

    Brno

  • Event location

    Brno

  • Event date

    Mar 5, 2014

  • Type of event by nationality

    CST - Celostátní akce

  • UT code for WoS article