Production technology of condensate formed by beer wort concentration
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F14%3A%230000984" target="_blank" >RIV/60193697:_____/14:#0000984 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="http://spisy.upv.cz/Patents/FullDocuments/304/304939.pdf" target="_blank" >http://spisy.upv.cz/Patents/FullDocuments/304/304939.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Technologie výroby kondenzátu vzniklého při koncentraci mladiny
Original language description
Mladina o koncentraci 0,5 až 35 % hmotn. je vedena ze zásobníku do výměníku, který pracuje na bázi var-kondenzace při použití vakuového odpařování při bodu varu 25 až 70°C a podtlaku 0,02 až 0,20 MPa, s případnou termokompresí a jímáním první části kondenzátu a dále je koncentrát mladiny při koncentraci 30 až 60 % hmotn. veden do sprejové sušárny, kde při teplotě 50 až 450 °C a tlakovém gradientu vháněného a odtahovaného vzduchu 1,0 až 100 mm vodního manometru dochází k sušení a odtud je jímán druhý podíl kondenzátu, a hlavními komponenty jsou složky mladiny rozpustné ve vodě, resp. těkající s vodní parou.
Czech name
Technologie výroby kondenzátu vzniklého při koncentraci mladiny
Czech description
Mladina o koncentraci 0,5 až 35 % hmotn. je vedena ze zásobníku do výměníku, který pracuje na bázi var-kondenzace při použití vakuového odpařování při bodu varu 25 až 70°C a podtlaku 0,02 až 0,20 MPa, s případnou termokompresí a jímáním první části kondenzátu a dále je koncentrát mladiny při koncentraci 30 až 60 % hmotn. veden do sprejové sušárny, kde při teplotě 50 až 450 °C a tlakovém gradientu vháněného a odtahovaného vzduchu 1,0 až 100 mm vodního manometru dochází k sušení a odtud je jímán druhý podíl kondenzátu, a hlavními komponenty jsou složky mladiny rozpustné ve vodě, resp. těkající s vodní parou.
Classification
Type
P - Patent
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
N - Vyzkumna aktivita podporovana z neverejnych zdroju
Others
Publication year
2014
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Patent/design ID
304939
Publisher
CZ001 -
Publisher name
Industrial Property Office
Place of publication
Prague
Publication country
CZ - CZECH REPUBLIC
Date of acceptance
Dec 29, 2014
Owner name
Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, a.s.
Method of use
A - Výsledek využívá pouze poskytovatel
Usage type
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence