All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Production technology of condensate formed by beer wort concentration

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F14%3A%230000984" target="_blank" >RIV/60193697:_____/14:#0000984 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

    <a href="http://spisy.upv.cz/Patents/FullDocuments/304/304939.pdf" target="_blank" >http://spisy.upv.cz/Patents/FullDocuments/304/304939.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Technologie výroby kondenzátu vzniklého při koncentraci mladiny

  • Original language description

    Mladina o koncentraci 0,5 až 35 % hmotn. je vedena ze zásobníku do výměníku, který pracuje na bázi var-kondenzace při použití vakuového odpařování při bodu varu 25 až 70°C a podtlaku 0,02 až 0,20 MPa, s případnou termokompresí a jímáním první části kondenzátu a dále je koncentrát mladiny při koncentraci 30 až 60 % hmotn. veden do sprejové sušárny, kde při teplotě 50 až 450 °C a tlakovém gradientu vháněného a odtahovaného vzduchu 1,0 až 100 mm vodního manometru dochází k sušení a odtud je jímán druhý podíl kondenzátu, a hlavními komponenty jsou složky mladiny rozpustné ve vodě, resp. těkající s vodní parou.

  • Czech name

    Technologie výroby kondenzátu vzniklého při koncentraci mladiny

  • Czech description

    Mladina o koncentraci 0,5 až 35 % hmotn. je vedena ze zásobníku do výměníku, který pracuje na bázi var-kondenzace při použití vakuového odpařování při bodu varu 25 až 70°C a podtlaku 0,02 až 0,20 MPa, s případnou termokompresí a jímáním první části kondenzátu a dále je koncentrát mladiny při koncentraci 30 až 60 % hmotn. veden do sprejové sušárny, kde při teplotě 50 až 450 °C a tlakovém gradientu vháněného a odtahovaného vzduchu 1,0 až 100 mm vodního manometru dochází k sušení a odtud je jímán druhý podíl kondenzátu, a hlavními komponenty jsou složky mladiny rozpustné ve vodě, resp. těkající s vodní parou.

Classification

  • Type

    P - Patent

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    N - Vyzkumna aktivita podporovana z neverejnych zdroju

Others

  • Publication year

    2014

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Patent/design ID

    304939

  • Publisher

    CZ001 -

  • Publisher name

    Industrial Property Office

  • Place of publication

    Prague

  • Publication country

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Date of acceptance

    Dec 29, 2014

  • Owner name

    Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, a.s.

  • Method of use

    A - Výsledek využívá pouze poskytovatel

  • Usage type

    A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence