All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Characteristics of strains isolated from kefir grains and their use for the production of fermented beer beverages from unconventional cereals

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F15%3A%230001189" target="_blank" >RIV/60193697:_____/15:#0001189 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Charakteristika kmenů izolovaných z kefírových zrn a jejich využití pro výrobu fermentovaných pivních nápojů z netradičních obilovin

  • Original language description

    Přednáška na vědecké konferenci. V tomto příspěvku jsou prezentovány výsledky pilotních varních / fermentačních experimentů pro výrobu nových piv a pivu podobných nápojů. Sladiny připravené ze sladované pšenice Citrus (nové odrůdy s vysokým obsahem karotenoidů), ovsa, ječmene a jejich kombinace byly fermentovány kmeny kvasinek RIBM 163 a RIBM 164 (Saccharomyces cerevisiae), a / nebo bakterií mléčného kvašení RIBM 2-107 a RIBM 2-108 (Lactobacillus casei subsp. paracasei) izolovaných z kefirových zrn. Každý z těchto kmenů je charakterizován specifickým spektrem senzoricky aktivních sekundárních metabolitů, esterů, vyšších alkoholů a kyselin. Výsledky ukázaly,že celá řada nápojů s velmi slibnými senzorickými vlastnostmi může být vyrobena s použitím Citrus sladu. Nechmelené nízkoalkoholické nápoje s čerstvým citrusovým aroma a nakyslou chutí by mohly být vyrobeny fermentací smíšenou kvasničnou / bakteriální kulturou (RIBM 2-107 + RIBM 163). Pivo / nízkoalkoholické pivo s lehkou a osvěžující vůní a chutí by mohlo být vyrobeno z Citrus sladu a / nebo směsi s ječným sladem. Piva fermentovaná kmenem kvasinek RIBM 164 měla podstatně lepší senzorické vlastnosti ve srovnání s pivy fermentovanými běžným kmenem pivovarských kvasinek. Také kvašené nápoje z ovesného sladu mají zajímavé chuťové vlastnosti. Pivo / nízkoalkoholické pivo ze směsi ovsa a ječného sladu, fermentované kmenem kvasinek RIBM 164 se vyznačuje příjemným ovocným aroma s příjemnými silnými obilnými tóny (oves).

  • Czech name

    Charakteristika kmenů izolovaných z kefírových zrn a jejich využití pro výrobu fermentovaných pivních nápojů z netradičních obilovin

  • Czech description

    Přednáška na vědecké konferenci. V tomto příspěvku jsou prezentovány výsledky pilotních varních / fermentačních experimentů pro výrobu nových piv a pivu podobných nápojů. Sladiny připravené ze sladované pšenice Citrus (nové odrůdy s vysokým obsahem karotenoidů), ovsa, ječmene a jejich kombinace byly fermentovány kmeny kvasinek RIBM 163 a RIBM 164 (Saccharomyces cerevisiae), a / nebo bakterií mléčného kvašení RIBM 2-107 a RIBM 2-108 (Lactobacillus casei subsp. paracasei) izolovaných z kefirových zrn. Každý z těchto kmenů je charakterizován specifickým spektrem senzoricky aktivních sekundárních metabolitů, esterů, vyšších alkoholů a kyselin. Výsledky ukázaly,že celá řada nápojů s velmi slibnými senzorickými vlastnostmi může být vyrobena s použitím Citrus sladu. Nechmelené nízkoalkoholické nápoje s čerstvým citrusovým aroma a nakyslou chutí by mohly být vyrobeny fermentací smíšenou kvasničnou / bakteriální kulturou (RIBM 2-107 + RIBM 163). Pivo / nízkoalkoholické pivo s lehkou a osvěžující vůní a chutí by mohlo být vyrobeno z Citrus sladu a / nebo směsi s ječným sladem. Piva fermentovaná kmenem kvasinek RIBM 164 měla podstatně lepší senzorické vlastnosti ve srovnání s pivy fermentovanými běžným kmenem pivovarských kvasinek. Také kvašené nápoje z ovesného sladu mají zajímavé chuťové vlastnosti. Pivo / nízkoalkoholické pivo ze směsi ovsa a ječného sladu, fermentované kmenem kvasinek RIBM 164 se vyznačuje příjemným ovocným aroma s příjemnými silnými obilnými tóny (oves).

Classification

  • Type

    O - Miscellaneous

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QI111B053" target="_blank" >QI111B053: New procedures in utilisation of agricultural products improving food quality, safety, competitiveness and consumer?s nutritional and health benefit.</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2015

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů