Free amino nitrogen in wort from malting varieties of barley tested in the Czech republic
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F17%3AN0000095" target="_blank" >RIV/60193697:_____/17:N0000095 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Volný aminodusík ve sladině sladovnických odrůd ječmene zkoušených v České republice
Original language description
Volný aminodusík ve sladině sladovnických odrůd ječmene zkoušených v České republice. Vliv odrůdy na obsah volného aminodusíku (FAN) ve sladině byl sledován na souboru 24 odrůd pěstovaných, každý rok na 4 různých stanovištích po dobu tří let. FAN byl stanoven metodou EBC 4.10. Nejvyšší průměrný obsah FAN vykázala odrůda KWS Amadora (193 mg.l-1). Obsah FAN byl nejvíce ovlivněn ročníkem (24 %), následně stanovištěm (15 %) a nejméně odrůdou (12 %). Nízký obsah FAN vykazovalo necelých 50 % vzorků, střední obsah FAN mělo něco málo přes 40 % vzorků a vysoký obsah FAN mělo 12 % vzorků. Přednáška: Psota, V.: Volný aminodusík ve sladině sladovnických odrůd ječmene zkoušených v České republice. Konference 26. Pivovarsko sladařské dny. VÚPS, VŠCHT, PMS Přerov a.s., Olomouc 26. 10. 2017.
Czech name
Volný aminodusík ve sladině sladovnických odrůd ječmene zkoušených v České republice
Czech description
Volný aminodusík ve sladině sladovnických odrůd ječmene zkoušených v České republice. Vliv odrůdy na obsah volného aminodusíku (FAN) ve sladině byl sledován na souboru 24 odrůd pěstovaných, každý rok na 4 různých stanovištích po dobu tří let. FAN byl stanoven metodou EBC 4.10. Nejvyšší průměrný obsah FAN vykázala odrůda KWS Amadora (193 mg.l-1). Obsah FAN byl nejvíce ovlivněn ročníkem (24 %), následně stanovištěm (15 %) a nejméně odrůdou (12 %). Nízký obsah FAN vykazovalo necelých 50 % vzorků, střední obsah FAN mělo něco málo přes 40 % vzorků a vysoký obsah FAN mělo 12 % vzorků. Přednáška: Psota, V.: Volný aminodusík ve sladině sladovnických odrůd ječmene zkoušených v České republice. Konference 26. Pivovarsko sladařské dny. VÚPS, VŠCHT, PMS Přerov a.s., Olomouc 26. 10. 2017.
Classification
Type
O - Miscellaneous
CEP classification
—
OECD FORD branch
21101 - Food and beverages
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2017
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů