All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Free amino nitrogen in wort from malting varieties of barley tested in the Czech republic

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F17%3AN0000095" target="_blank" >RIV/60193697:_____/17:N0000095 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Volný aminodusík ve sladině sladovnických odrůd ječmene zkoušených v České republice

  • Original language description

    Volný aminodusík ve sladině sladovnických odrůd ječmene zkoušených v České republice. Vliv odrůdy na obsah volného aminodusíku (FAN) ve sladině byl sledován na souboru 24 odrůd pěstovaných, každý rok na 4 různých stanovištích po dobu tří let. FAN byl stanoven metodou EBC 4.10. Nejvyšší průměrný obsah FAN vykázala odrůda KWS Amadora (193 mg.l-1). Obsah FAN byl nejvíce ovlivněn ročníkem (24 %), následně stanovištěm (15 %) a nejméně odrůdou (12 %). Nízký obsah FAN vykazovalo necelých 50 % vzorků, střední obsah FAN mělo něco málo přes 40 % vzorků a vysoký obsah FAN mělo 12 % vzorků. Přednáška: Psota, V.: Volný aminodusík ve sladině sladovnických odrůd ječmene zkoušených v České republice. Konference 26. Pivovarsko sladařské dny. VÚPS, VŠCHT, PMS Přerov a.s., Olomouc 26. 10. 2017.

  • Czech name

    Volný aminodusík ve sladině sladovnických odrůd ječmene zkoušených v České republice

  • Czech description

    Volný aminodusík ve sladině sladovnických odrůd ječmene zkoušených v České republice. Vliv odrůdy na obsah volného aminodusíku (FAN) ve sladině byl sledován na souboru 24 odrůd pěstovaných, každý rok na 4 různých stanovištích po dobu tří let. FAN byl stanoven metodou EBC 4.10. Nejvyšší průměrný obsah FAN vykázala odrůda KWS Amadora (193 mg.l-1). Obsah FAN byl nejvíce ovlivněn ročníkem (24 %), následně stanovištěm (15 %) a nejméně odrůdou (12 %). Nízký obsah FAN vykazovalo necelých 50 % vzorků, střední obsah FAN mělo něco málo přes 40 % vzorků a vysoký obsah FAN mělo 12 % vzorků. Přednáška: Psota, V.: Volný aminodusík ve sladině sladovnických odrůd ječmene zkoušených v České republice. Konference 26. Pivovarsko sladařské dny. VÚPS, VŠCHT, PMS Přerov a.s., Olomouc 26. 10. 2017.

Classification

  • Type

    O - Miscellaneous

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    21101 - Food and beverages

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2017

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů