Profile of proanthocyanidines in malts of 18 barley varieties
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F19%3AN0000031" target="_blank" >RIV/60193697:_____/19:N0000031 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Profil proanthokyanidinů ve sladech 18 odrůd ječmene
Original language description
U souboru laboratorních sladů z 18 odrůd ječmene byl analyzován profil polyfenolů proanthokyanidinů (PAC). PAC byly v matrici sladu stanoveny metodou kapalinové chromatografie ve spojení s hmotnostní spektrometrií s vysokým rozlišením (LC-HR/MS), po předchozí extrakci vodným acetonem. Profilům PAC slo-žených z jednotek (epi)katechinu a (epi)galokatechinu dominovaly dimery (E)C-(E)G (průměr 52,4 % rel.) a (E)C-(E)C (průměr 32,4 % rel.), méně zastoupené byly trimery (E)C-(E)C-(E)C (10,7 % rel.). Byly zjištěny výrazné rozdíly kvantitativního i kvalitativního složení PAC mezi odrůdami, profil těchto látek vykazuje odrůdovou závislost.
Czech name
Profil proanthokyanidinů ve sladech 18 odrůd ječmene
Czech description
U souboru laboratorních sladů z 18 odrůd ječmene byl analyzován profil polyfenolů proanthokyanidinů (PAC). PAC byly v matrici sladu stanoveny metodou kapalinové chromatografie ve spojení s hmotnostní spektrometrií s vysokým rozlišením (LC-HR/MS), po předchozí extrakci vodným acetonem. Profilům PAC slo-žených z jednotek (epi)katechinu a (epi)galokatechinu dominovaly dimery (E)C-(E)G (průměr 52,4 % rel.) a (E)C-(E)C (průměr 32,4 % rel.), méně zastoupené byly trimery (E)C-(E)C-(E)C (10,7 % rel.). Byly zjištěny výrazné rozdíly kvantitativního i kvalitativního složení PAC mezi odrůdami, profil těchto látek vykazuje odrůdovou závislost.
Classification
Type
J<sub>ost</sub> - Miscellaneous article in a specialist periodical
CEP classification
—
OECD FORD branch
40401 - Agricultural biotechnology and food biotechnology
Result continuities
Project
<a href="/en/project/LO1312" target="_blank" >LO1312: Sensory Research Centre in Prague and Brewhouse for research and development - sustainability and development</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2019
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
KVASNÝ
ISSN
2571-3868
e-ISSN
—
Volume of the periodical
1
Issue of the periodical within the volume
Speciální číslo
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
5
Pages from-to
30-34
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—