Use of lyophilising techniques for the preservation of autochthobic yeast species in the production of native wines
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F19%3AN0000082" target="_blank" >RIV/60193697:_____/19:N0000082 - isvavai.cz</a>
Alternative codes found
RIV/62156489:43510/19:43919290
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Využití lyofilizačních technik pro konzervaci autochtonních druhů kvasinek při výrobě původních vín
Original language description
Lyofilizace je široce využívaná technika pro dlouhodobé uchovávání mikrobiálních biuněk. Kombinuje proces mražení a sušení, při kterém vzniká suchý, aktivní, stabilní a snadno rozpustný produkt. Během konzervace lyofilizací jsou mikroorganizmy vystaveny stresu a může docházet ke snížení jejich viability a vitality a změnám jejich technologických vlastností. Ochrana buněk během lyofilizace může být zvýšena použitím vhodných látek tzv. lyoprotektantů, jako jsou polymery, cukry albuminy nebo odtředěné mléko.
Czech name
Využití lyofilizačních technik pro konzervaci autochtonních druhů kvasinek při výrobě původních vín
Czech description
Lyofilizace je široce využívaná technika pro dlouhodobé uchovávání mikrobiálních biuněk. Kombinuje proces mražení a sušení, při kterém vzniká suchý, aktivní, stabilní a snadno rozpustný produkt. Během konzervace lyofilizací jsou mikroorganizmy vystaveny stresu a může docházet ke snížení jejich viability a vitality a změnám jejich technologických vlastností. Ochrana buněk během lyofilizace může být zvýšena použitím vhodných látek tzv. lyoprotektantů, jako jsou polymery, cukry albuminy nebo odtředěné mléko.
Classification
Type
J<sub>ost</sub> - Miscellaneous article in a specialist periodical
CEP classification
—
OECD FORD branch
10606 - Microbiology
Result continuities
Project
<a href="/en/project/DG16P02R017" target="_blank" >DG16P02R017: Viticulture and enology for maintaining and restoring cultural identity wine regions in Moravia</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2019
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
KVASNÝ
ISSN
2571-3868
e-ISSN
—
Volume of the periodical
1
Issue of the periodical within the volume
6
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
7
Pages from-to
12-18
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—