All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Use of lyophilising techniques for the preservation of autochthobic yeast species in the production of native wines

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F19%3AN0000082" target="_blank" >RIV/60193697:_____/19:N0000082 - isvavai.cz</a>

  • Alternative codes found

    RIV/62156489:43510/19:43919290

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Využití lyofilizačních technik pro konzervaci autochtonních druhů kvasinek při výrobě původních vín

  • Original language description

    Lyofilizace je široce využívaná technika pro dlouhodobé uchovávání mikrobiálních biuněk. Kombinuje proces mražení a sušení, při kterém vzniká suchý, aktivní, stabilní a snadno rozpustný produkt. Během konzervace lyofilizací jsou mikroorganizmy vystaveny stresu a může docházet ke snížení jejich viability a vitality a změnám jejich technologických vlastností. Ochrana buněk během lyofilizace může být zvýšena použitím vhodných látek tzv. lyoprotektantů, jako jsou polymery, cukry albuminy nebo odtředěné mléko.

  • Czech name

    Využití lyofilizačních technik pro konzervaci autochtonních druhů kvasinek při výrobě původních vín

  • Czech description

    Lyofilizace je široce využívaná technika pro dlouhodobé uchovávání mikrobiálních biuněk. Kombinuje proces mražení a sušení, při kterém vzniká suchý, aktivní, stabilní a snadno rozpustný produkt. Během konzervace lyofilizací jsou mikroorganizmy vystaveny stresu a může docházet ke snížení jejich viability a vitality a změnám jejich technologických vlastností. Ochrana buněk během lyofilizace může být zvýšena použitím vhodných látek tzv. lyoprotektantů, jako jsou polymery, cukry albuminy nebo odtředěné mléko.

Classification

  • Type

    J<sub>ost</sub> - Miscellaneous article in a specialist periodical

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    10606 - Microbiology

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/DG16P02R017" target="_blank" >DG16P02R017: Viticulture and enology for maintaining and restoring cultural identity wine regions in Moravia</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2019

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    KVASNÝ

  • ISSN

    2571-3868

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    1

  • Issue of the periodical within the volume

    6

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    7

  • Pages from-to

    12-18

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database