Biotechnology of food and beverages of plant origin
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F19%3AN0000150" target="_blank" >RIV/60193697:_____/19:N0000150 - isvavai.cz</a>
Alternative codes found
RIV/60193697:_____/17:N0000108 RIV/60193697:_____/18:N0000054
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Biotechnologie potravin a nápojů rostlinného původu
Original language description
Přednáška: Biotechnologie potravin a nápojů rostlinného původu. Biotechnologie je soubor postupů založených na technologiích, při nichž se využívá metabolického potenciálu mikroorganizmů. Alkoholické a nealkoholické nápoje a potraviny rostlinného původu vyrobené pomocí biotechnologií (pivo, víno, ocet, chléb, kysané zelí, kysané okurky, kvašené olivy, sojová omáčka). Biotechnologicky vytvořené přísady (enzymy, organické kyseliny, aminokyseliny, vitamíny, sladidla, biopolymery). Nepotravinářské biotechnologie - biomodofikace vláken konopí a lnu, odšlichtování bavlny. Předmět: Rostlinné biotechnologie v praxi, MENDELU v Brně, studijní obor N-FYTO-Biotechnologie rostlin 2. ročník magisterského studia, 13. 3. 2019.
Czech name
Biotechnologie potravin a nápojů rostlinného původu
Czech description
—
Classification
Type
O - Miscellaneous
CEP classification
—
OECD FORD branch
21101 - Food and beverages
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2019
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů