The objective in-situ determination of stale flavor intensity of beer
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F20%3AN0000030" target="_blank" >RIV/60193697:_____/20:N0000030 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="https://isdv.upv.cz/doc/FullFiles/Patents/FullDocuments/308/308407.pdf" target="_blank" >https://isdv.upv.cz/doc/FullFiles/Patents/FullDocuments/308/308407.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Způsob pro in situ objektivní určení intenzity staré chuti piva
Original language description
Vynález se týká způsobu pro in situ objektivní určení intenzity staré chuti piva, při kterém se reflektometrickou analýzou, která probíhá 3 až 5 minut, zjistí zdánlivá suma furan-2-karbaldehydů, zejména 5-(hydroxymethyl)furan-2-karbaldehydu a furan-2-karbaldehydu ve vzorku piva a v kontrolním vzorku tvořeném vodným roztokem 5-(hydroxymethyl)furan-2-karbaldehydu s koncentrací 1 až 60 mg/l, a při následném zpracování takto získané reflektometrické odezvy specifickým algoritmem, resp. algoritmy se intenzita staré chuti piva kvantifikuje na číselné škále 0 až 4; ve výjimečných případech však nelze vyloučit také dosažení hodnoty vyšší než 4. Kvantifikační limit tohoto způsobu je 1,0, jeho nejistota pak 0,5. Podpis licenční smlouvy 15.9.2020.
Czech name
Způsob pro in situ objektivní určení intenzity staré chuti piva
Czech description
Vynález se týká způsobu pro in situ objektivní určení intenzity staré chuti piva, při kterém se reflektometrickou analýzou, která probíhá 3 až 5 minut, zjistí zdánlivá suma furan-2-karbaldehydů, zejména 5-(hydroxymethyl)furan-2-karbaldehydu a furan-2-karbaldehydu ve vzorku piva a v kontrolním vzorku tvořeném vodným roztokem 5-(hydroxymethyl)furan-2-karbaldehydu s koncentrací 1 až 60 mg/l, a při následném zpracování takto získané reflektometrické odezvy specifickým algoritmem, resp. algoritmy se intenzita staré chuti piva kvantifikuje na číselné škále 0 až 4; ve výjimečných případech však nelze vyloučit také dosažení hodnoty vyšší než 4. Kvantifikační limit tohoto způsobu je 1,0, jeho nejistota pak 0,5. Podpis licenční smlouvy 15.9.2020.
Classification
Type
P - Patent
CEP classification
—
OECD FORD branch
10406 - Analytical chemistry
Result continuities
Project
<a href="/en/project/TE02000177" target="_blank" >TE02000177: Centre for Innovative Use and Strengthening of Competitiveness of Czech Brewery Raw Materials and Products</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2020
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Patent/design ID
308407
Publisher
CZ001 -
Publisher name
Industrial Property Office
Place of publication
Prague
Publication country
CZ - CZECH REPUBLIC
Date of acceptance
Jun 18, 2020
Owner name
Výzkumný ústav pivovarský a sladařský,a.s.
Method of use
B - Výsledek je využíván orgány státní nebo veřejné správy
Usage type
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence