Objective reflectometric method for determination of stále flavor of beer
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F21%3AN0000049" target="_blank" >RIV/60193697:_____/21:N0000049 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Objektivní reflektometrická metoda stanovení staré chuti piva
Original language description
Přehledový článek sumarizuje naše předchozí patentované a publikované výsledky v mezinárodním časopise. Článek je určen pro českou odbornou veřejnost, zejména pro sládky a manažery kvality v pivovarech a představuje novou objektivní metodu stanovení staré chuti piva, která je založena na principu reflektometrického měření intenzity barevného produktu mezi činidlem a hydroxymethylfurfuralem, který je prokázáným indikátorem stárnutí piva. Pivovar si může pomocí této metody jednoduše kontrolovat kvalitu svého piva ve skladech, v tržní síti nebo kdekoli na cestě mezi pivovarem a zákazníkem. Metoda je levná, rychlá, snadno použitelná, mobilní a co je důležité, je objektivní. Kvasný, 1, 2021, 2-4.
Czech name
Objektivní reflektometrická metoda stanovení staré chuti piva
Czech description
—
Classification
Type
O - Miscellaneous
CEP classification
—
OECD FORD branch
10406 - Analytical chemistry
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2021
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů