The Barriers Caterings Client-Celiacs In Tourism
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41110%2F15%3A69322" target="_blank" >RIV/60460709:41110/15:69322 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Bariéry stravování klientů - celiaků v cestovním ruchu
Original language description
V současné době má cestovní ruch význam nejen ekonomický, ale především se stal velmi významným článkem v sociálním rozvoji a dalších lidských činnostech. Stává se velkou oporou a nástrojem kolektivního i individuálního uspokojování potřeb, zdrojem poznávání života doma i v zahraničí, vzájemné tolerance a neustálého sebevzdělávání. Za dobu svého vývoje posunul hranice cestování i pro nemocné a handicapované lidi, kteří při cestování potřebují speciální služby či odbornou pomoc. Mezi takovéto skupiny zákazníků patří i klienti s určitým omezením při stravování-celiaci. Jejich handicap při stravování spočívá v závislosti na bezlepkové dietě. Jaké jsou současné bariéry při stravování celiaků doma i v zahraničí a návrhy na zlepšení, jsou předmětem zkoumánípředkládaného článku.
Czech name
Bariéry stravování klientů - celiaků v cestovním ruchu
Czech description
V současné době má cestovní ruch význam nejen ekonomický, ale především se stal velmi významným článkem v sociálním rozvoji a dalších lidských činnostech. Stává se velkou oporou a nástrojem kolektivního i individuálního uspokojování potřeb, zdrojem poznávání života doma i v zahraničí, vzájemné tolerance a neustálého sebevzdělávání. Za dobu svého vývoje posunul hranice cestování i pro nemocné a handicapované lidi, kteří při cestování potřebují speciální služby či odbornou pomoc. Mezi takovéto skupiny zákazníků patří i klienti s určitým omezením při stravování-celiaci. Jejich handicap při stravování spočívá v závislosti na bezlepkové dietě. Jaké jsou současné bariéry při stravování celiaků doma i v zahraničí a návrhy na zlepšení, jsou předmětem zkoumánípředkládaného článku.
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
AO - Sociology, demography
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Others
Publication year
2015
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Auspicia
ISSN
1214-4967
e-ISSN
—
Volume of the periodical
12
Issue of the periodical within the volume
3-4
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
8
Pages from-to
113-120
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—