All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Production structure and technical efficiency of Czech sugar refineries: cross-sector comparison

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41110%2F15%3A69925" target="_blank" >RIV/60460709:41110/15:69925 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Produkční struktura a technická efektivnost českých cukrovarů: mezisektorová komparace

  • Original language description

    Článek se věnuje analýze produkční struktury českého cukrovarnického odvětví s následnou mezisektorovou komparací, přičemž hlavních výstupů je dosahováno prostřednictvím kvantifikace technické efektivnosti aktivních cukrovarů v ČR. Analýza je založena naodhadu stochastického hraničního modelu s využitím odvětvových údajů z databáze Amadeus. Z dosažených výsledků je patrné, že při mezisektorovém porovnání je celková technická efektivnost cukrovarnického průmyslu mírně podprůměrná, avšak z pohledu jednotlivých cukrovarů je v čase výrazně rostoucí, což lze označit za pozitivní trend v souvislosti s přípravou českých zpracovatelů na změnu v organizaci trhu s danou komoditou.

  • Czech name

    Produkční struktura a technická efektivnost českých cukrovarů: mezisektorová komparace

  • Czech description

    Článek se věnuje analýze produkční struktury českého cukrovarnického odvětví s následnou mezisektorovou komparací, přičemž hlavních výstupů je dosahováno prostřednictvím kvantifikace technické efektivnosti aktivních cukrovarů v ČR. Analýza je založena naodhadu stochastického hraničního modelu s využitím odvětvových údajů z databáze Amadeus. Z dosažených výsledků je patrné, že při mezisektorovém porovnání je celková technická efektivnost cukrovarnického průmyslu mírně podprůměrná, avšak z pohledu jednotlivých cukrovarů je v čase výrazně rostoucí, což lze označit za pozitivní trend v souvislosti s přípravou českých zpracovatelů na změnu v organizaci trhu s danou komoditou.

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GA - Agricultural economics

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/7E13038" target="_blank" >7E13038: International comparisons of product supply chains in the agro-food sectors: determinants of their competitiveness and performance on EU and international markets</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2015

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Listy cukrovarnické a řepařské

  • ISSN

    1210-3306

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    131

  • Issue of the periodical within the volume

    12

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    5

  • Pages from-to

    387-391

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database