Assessment of Consumer Prefe ren ces in Sweetening and Sugar Consumption among Young Population in Czech Republi
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41110%2F18%3A76520" target="_blank" >RIV/60460709:41110/18:76520 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Zhodnocení spotřebitelských preferencí v oblasti slazení a spotřeby cukru u mladé populace v České republice
Original language description
Cílem předkládaného příspěvku je provést zhodnocení preferencí a spotřeby cukru u mladé populace ve věku od 15 do 35 let. Článek podává přehled o preferencích v oblasti doslazování a spotřeby cukru v České republice.V současnosti životní styl a problémy s ním spojené patří k velmi aktuálním tématům. Jedním z nich je i oblast spotřeby cukru a jeho vlivu na naše zdraví. Z výsledků šetření je patrné, že 40 procent mladých lidí nemá potřebu doslazovat nápoje, které konzumují, třetina je sladí a zbývajících třetina doslazuje jen příležitostně. Zároveň také vyplynulo, že téměř dvě třetiny respondentů, z těch, kteří doslazují, používají k doslazování cukr. V tomto případě pak preferují cukr třtinový před bílým řepným cukrem a jinými formami sladidla jako jsou umělá sladidla, sirupy a jiné.
Czech name
Zhodnocení spotřebitelských preferencí v oblasti slazení a spotřeby cukru u mladé populace v České republice
Czech description
Cílem předkládaného příspěvku je provést zhodnocení preferencí a spotřeby cukru u mladé populace ve věku od 15 do 35 let. Článek podává přehled o preferencích v oblasti doslazování a spotřeby cukru v České republice.V současnosti životní styl a problémy s ním spojené patří k velmi aktuálním tématům. Jedním z nich je i oblast spotřeby cukru a jeho vlivu na naše zdraví. Z výsledků šetření je patrné, že 40 procent mladých lidí nemá potřebu doslazovat nápoje, které konzumují, třetina je sladí a zbývajících třetina doslazuje jen příležitostně. Zároveň také vyplynulo, že téměř dvě třetiny respondentů, z těch, kteří doslazují, používají k doslazování cukr. V tomto případě pak preferují cukr třtinový před bílým řepným cukrem a jinými formami sladidla jako jsou umělá sladidla, sirupy a jiné.
Classification
Type
J<sub>imp</sub> - Article in a specialist periodical, which is included in the Web of Science database
CEP classification
—
OECD FORD branch
21101 - Food and beverages
Result continuities
Project
—
Continuities
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Others
Publication year
2018
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Listy cukrovarnické a řepařské
ISSN
1210-3306
e-ISSN
—
Volume of the periodical
134
Issue of the periodical within the volume
5-6
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
4
Pages from-to
202-205
UT code for WoS article
000432559300008
EID of the result in the Scopus database
2-s2.0-85047360728