All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Assessment of Consumer Prefe­ ren ces in Sweetening and Sugar Consumption among Young Population in Czech Republi

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41110%2F18%3A76520" target="_blank" >RIV/60460709:41110/18:76520 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Zhodnocení spotřebitelských preferencí v oblasti slazení a spotřeby cukru u mladé populace v České republice

  • Original language description

    Cílem předkládaného příspěvku je provést zhodnocení preferencí a spotřeby cukru u mladé populace ve věku od 15 do 35 let. Článek podává přehled o preferencích v oblasti doslazování a spotřeby cukru v České republice.V současnosti životní styl a problémy s ním spojené patří k velmi aktuálním tématům. Jedním z nich je i oblast spotřeby cukru a jeho vlivu na naše zdraví. Z výsledků šetření je patrné, že 40 procent mladých lidí nemá potřebu doslazovat nápoje, které konzumují, třetina je sladí a zbývajících třetina doslazuje jen příležitostně. Zároveň také vyplynulo, že téměř dvě třetiny respondentů, z těch, kteří doslazují, používají k doslazování cukr. V tomto případě pak preferují cukr třtinový před bílým řepným cukrem a jinými formami sladidla jako jsou umělá sladidla, sirupy a jiné.

  • Czech name

    Zhodnocení spotřebitelských preferencí v oblasti slazení a spotřeby cukru u mladé populace v České republice

  • Czech description

    Cílem předkládaného příspěvku je provést zhodnocení preferencí a spotřeby cukru u mladé populace ve věku od 15 do 35 let. Článek podává přehled o preferencích v oblasti doslazování a spotřeby cukru v České republice.V současnosti životní styl a problémy s ním spojené patří k velmi aktuálním tématům. Jedním z nich je i oblast spotřeby cukru a jeho vlivu na naše zdraví. Z výsledků šetření je patrné, že 40 procent mladých lidí nemá potřebu doslazovat nápoje, které konzumují, třetina je sladí a zbývajících třetina doslazuje jen příležitostně. Zároveň také vyplynulo, že téměř dvě třetiny respondentů, z těch, kteří doslazují, používají k doslazování cukr. V tomto případě pak preferují cukr třtinový před bílým řepným cukrem a jinými formami sladidla jako jsou umělá sladidla, sirupy a jiné.

Classification

  • Type

    J<sub>imp</sub> - Article in a specialist periodical, which is included in the Web of Science database

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    21101 - Food and beverages

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Others

  • Publication year

    2018

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Listy cukrovarnické a řepařské

  • ISSN

    1210-3306

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    134

  • Issue of the periodical within the volume

    5-6

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

    202-205

  • UT code for WoS article

    000432559300008

  • EID of the result in the Scopus database

    2-s2.0-85047360728